Koningsdag = Woningsdag

Op Koningsdag naar de Vrijmarkt, barbecueën op straat en massaal feestvieren, dat zit er dit jaar niet in. We blijven allemaal thuis. Koningsdag 2020 is vanwege de coronacrisis omgedoopt tot Woningsdag. Wij willen deze maandag 27 april 2020 extra kleur geven en hebben vast een kleurplaat laten maken die jullie kunnen verspreiden onder huurders. Wat doen jullie?

Kunnen we dan niets leuks doen met elkaar? Toch wel. Woningcorporaties hebben de afgelopen weken laten zien wat er mogelijk is om contact tussen buren te bevorderen en het gezellig te maken in de wijk. Balkongym, een work-out in de straat … alles met ruime afstand.

Koningsdag is in verband met de coronacrisis omgedoopt tot Woningsdag en Aedes maakte een kleurplaat met koning en koningin. Die zijn los alvast ingekleurd en zwaaien naar de kijker

Ideeën

Hebben jullie leuke ideeën met en voor buurtbewoners om van Koningsdag een gezellige Woningsdag te maken? Met elkaar het Wilhelmus zingen, proosten op de koning, voor de deur een oranjetompouce eten? Laat het ons weten via aedesmedia@aedes.nl en deel je idee op sociale media met #Woningsdag #WonenDoenWeSamen

Organiseren jullie nu al activiteiten voor bewoners? Wij zijn benieuwd naar foto’s en filmpjes. Daarvan maken wij graag een mooie compilatie.

Belangrijk is natuurlijk dat deelnemers de 1,5 meter regel naleven en de personen die gefilmd zijn toestemming hebben gegeven. Want wij brengen het verder de wereld in. Mail je ideeën naar aedesmedia@aedes.nl

Laat je inspireren

Woningcorporatie de Alliantie geeft al ruim twee weken hart-onder-de-riem concerten aan haar huurders (voornamelijk senioren). Zangeres Abke Bruins en haar broer Bouwe op piano treden voor hen op.

Kleurplaat

Breng ook wat kleur op deze thuisblijfdag. Aedes heeft voor haar leden een kleurplaat laten maken om te delen met de jongste huurders. Zo hebben de kinderen thuis iets te doen wat met wonen en de Koning te maken heeft, ook al staat hij zijn dag voor één keer aan ons af. Fijne Woningsdag! En mocht je op de dag zelf nog mooie activiteiten delen, vergeet dan niet: #Woningsdag #WonenDoenWeSamen. Activiteiten speciaal voor kinderen? Denk dan aan #Woningspelen.