1 april grap 'Bestuurder voor een dag'

Niet direct wegklikken want achter deze grap zit een serieus initiatief. We vragen ons af: Hoe zit het met het innovatief vermogen in uw organisatie? Heeft uw corporatie voldoende veranderkracht om toekomstige uitdagingen aan te gaan? Of kunt u een frisse kijk van buiten uw organisatie gebruiken op een complex vraagstuk? Lees hoe u op korte termijn (tijdelijk) tien directeur-bestuurders hebt die jonger zijn dan 35 en uw corporatie gratis ondersteunen bij deze vragen.

Wie zijn wij?
Wij zijn Innova10! Tien innovators geselecteerd uit een groep van zo’n honderd oud-trainees (99 om precies te zijn) die zijn voortgekomen uit elf Talent in Huis traineeprogramma’s. Wij zijn een tijdelijke adviesgroep bij elkaar gebracht door Aedes en Plateau in het kader van de Aedes Vernieuwingsagenda: een samenwerkingsinitiatief tussen woningcorporaties en partners om de corporatiesector verder te professionaliseren, ontwikkelen en vernieuwen. Die vernieuwing is hard nodig om wendbaar te zijn en sneller in te spelen op de voortdurend veranderende maatschappij. Wij stellen ons beschikbaar aan alle woningcorporaties in Nederland om aan de slag te gaan met vraagstukken van directeur-bestuurders die bij de oplossing hulp kunnen gebruiken van tien innovatieve verbeteraars!

Hoe werken wij?
Sowieso gratis! Klinkt goed he? Het is alleen niet vrijblijvend. We vragen aan u een flinke dosis lef. De door ons bedachte innovatie gaat u namelijk echt toepassen in uw organisatie. Wij gaan twee dagen en nachten aan de slag met uw vraagstuk en doen dat onder professionele begeleiding. We laten al onze creativiteit en innovatief vermogen los op uw vraag, met als resultaat een plan van aanpak waar u de volgende dag mee aan de slag kunt. Wij zijn voor even als het ware de bestuurders van uw organisatie. Dat is nog eens loslaten.

Durft u het aan?
Wij zien uw zorgen graag tegemoet! Mail uiterlijk 15 mei uw vraagstuk naar innova10@aedes.nl. Vertel wat het probleem is en licht het toe. We zijn ook nieuwsgierig waarom u naar een innovatieve oplossing op zoek bent. Weet u dat andere corporatiebestuurders ook met dit vraagstuk worstelen? Schrijf u samen in! Eerst sparren met ons over het vraagstuk mag natuurlijk ook. Het vraagstuk moet betrekking hebben op één van de thema’s van de Vernieuwingsagenda.

We nemen, als we net zo enthousiast zijn over het vraagstuk als u, in de week van 13 mei contact met u op om het probleem door te spreken en aan te scherpen. Eind mei kiezen we de twee meest uitdagende vraagstukken waar we ons op 12,13 en 14 juni op gaan storten. Aan het eind van de laatste dag presenteren we u onze innovatie. Tot slot komen we op 12 december bij u langs om te kijken hoe het gaat met de innovatie.

Masterclass Creatief Leiderschap
Mooi! U krijgt naast een volledig verzorgde innovatie door Innova10 ook een masterclass Creatief Leiderschap op 13 juni a.s., verzorgd door Marc Geerts (auteur van De kracht van de Creatief Leider). Samen met de eventuele collega-bestuurders met wie u uw vraagstuk deelt én één projectleider uit uw organisatie. Die projectleider is degene die het vraagstuk in de praktijk meemaakt, en een rol heeft in de implementatie. Zo maken we u én uw organisatie innovatie-wise.

Alles op een rij

  • Voor 15 mei stuurt u uw vraagstuk in.
  • Eind mei hoort u of uw vraagstuk door ons gekozen is.
  • Op 12,13 en 14 juni lossen die tien innovators van Innova10 uw vraagstuk op.
  • U bent samen met een projectleider uit uw organisatie op 13 en 14 juni aanwezig om uw vraagstuk toe te lichten en de innovatie van Innova10 in ontvangst te nemen.
  • U krijgt op 13 juni een Masterclass Creatief Leiderschap van Marc Geerts.
  • Op 12 december komen we bij u langs om het succes te vieren.