Nieuw portaal voor corporatievacatures online in zes regio’s

De startversie van het Kansenportaal voor corporaties staat online. Medewerkers van corporaties in de eerste zes deelnemende regio’s vinden hier vacatures, stages en tijdelijke opdrachten. Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) wil met het Kansenportaal de arbeidsmobiliteit bij woningcorporaties bevorderen.

Corporaties die zijn aangesloten bij de deelnemende regio’s kunnen het Kansenportaal gebruiken. Zij kunnen vacatures plaatsen, maar ook stages of tijdelijke opdrachten. De zes regio’s van de startfase zijn: Expeditie Loopbaan (Brabant), KLIMMR (Utrecht), LOC Amsterdam, Loopbaanzet (Rotterdam Rijnmond), Project Loopbaan (Noord-Holland) en Samenwerk@Corporatie (Overijssel/Gelderland).

Digitaal cv
Medewerkers van de aangesloten corporaties kunnen een digitaal cv aanmaken en reageren op kansen. Ook zijn ze – als ze dit willen – zichtbaar in een kandidatenoverzicht, waardoor ze gevonden kunnen worden door bijvoorbeeld HR-medewerkers van de corporaties die meedoen.

Uitbreiding
De komende maanden gaat FLOW samen met de projectleiders van de zes regio’s bekijken hoe het Kansenportaal verder kan worden uitgebreid. Regio's die nu nog geen deel uitmaken van het Kansenportaal, kunnen meedoen als ze dat willen. Daarvoor kunnen ze contact opnemen met Erik Wilke of Gerda Visser van FLOW. 

Het Kansenportaal is mede dankzij de projectleiders van de zes regio’s tot stand gekomen. De regionale samenwerkingsverbanden van corporaties worden door FLOW ondersteund om de arbeidsmobiliteit te bevorderen.