Verdieping

Leergang Strategisch P&O voor woningcorporaties

Update

Hoe krijg je meer draagvlak voor adviezen? Hoe zorg je ervoor dat collega’s jou op tijd inschakelen? En hoe verricht je nu echt goed interventies in een gesprek? Dat leren P&O-adviseurs in de Leergang Strategisch P&O voor woningcorporaties. Bij voldoende belangstelling start er in maart 2017 een nieuwe groep.

In de corporatiesector is een cultuurverandering gaande. Dat is mede het gevolg van de resultaten van de parlementaire enquêtecommissie. Ook inhoudelijk zijn er voor corporaties veel veranderingen. Denk alleen al aan de implementatie van de Woningwet. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor het werk en de positie van corporatiemedewerkers en meer specifiek voor P&O-adviseurs?

Strategische veranderingen
Het vraagt in ieder geval om een andere manier van organiseren, een andere mindset en om andere competenties van managers en medewerkers, dus ook van P&O’ers. Directeur-bestuurders verwachten niet alleen dat P&O-adviseurs deze strategische veranderingen ondersteunen en begeleiden, maar ook dat zij het management hierin adviseren.

Voor wie?
De Leergang Strategisch P&O voor woningcorporaties is bedoeld voor P&O-adviseurs die een stap in hun ontwikkeling willen maken, zodat zij over complexe vraagstukken op strategisch niveau kunnen adviseren. Ze hebben minimaal een HBO werk- en denkniveau en minimaal twee jaar ervaring als P&O-adviseur bij een corporatie (lid of geen lid van Aedes).

Persoonlijke leiderschap
Op het programma staan zeven modules over strategisch adviseren, veranderkunde, persoonlijk leiderschap, organizational design, financieel management en governance, en de meetbaarheid van HRM. De deelnemers leren hun doelen beter te bereiken. Ze ontwikkelen een visie op strategisch HRM in hun organisatie en kunnen beter omgaan met het krachtenveld waarin zij adviseren. Ze zijn ook een betere sparringpartner voor het management en hebben meer zelfkennis als adviseur. Ook bouwen de deelnemers een informeel netwerk op van P&O-adviseurs waarmee zij kennis en ervaringen kunnen uitwisselen.

Studiekosten
De leergang kost 2.200 euro. Dit bedrag bestaat uit opleidingskosten à 1.700 euro (BTW-vrij) en arrangementskosten à 500 euro (lunches, koffie, thee, diners en hotelovernachtingen). Leden van het P&O-netwerk krijgen 500 euro korting op de opleidingskosten, mits ze vanaf 1 januari 2014 lid zijn van het netwerk.

Trainingsgroepen
De leergang is in maart 2015 gestart en inmiddels hebben vier trainingsgroepen de leergang gevolgd. De vijfde groep is in september gestart. Bij voldoende belangstelling start in 2017 de zesde groep. P&O-ers kunnen via het aanmeldformulier laten weten of zij hier interesse in hebben. Rijnconsult neemt bij voldoende deelnemers contact met hen op.

De leergang is ontwikkeld door organisatie adviesbureau Rijnconsult in opdracht van het P&O-netwerk van Aedes. De leergang wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW). Voor meer informatie over deze opleiding kunt u contact opnemen met Mark Nijssen via mark.nijssen@rijnconsult.nl of bel naar 030 298 42 50.