Vereniging

Meepraten over het ATAD-dossier en evaluatie Woningwet bij Aedes-consultatiebijeenkomsten

Meepraten over de gevolgen van, en de koers van Aedes op het ATAD-dossier en de evaluatie van de Woningwet? En welke onderwerpen bespreekt Aedes op het verenigingscongres met minister Ollongren? Directeur-bestuurders van bij Aedes aangesloten corporaties zijn van harte welkom bij een van de drie consultatiebijeenkomsten ter voorbereiding op het verenigingscongres van 19 april 2018 in Den Haag. De consultatiebijeenkomsten zijn in Westerbork (Dr.) (21 maart), Nederweert (22 maart) en Den Haag (29 maart). 

Bezoek minister Ollongren
Aedes heeft minister Ollongren uitgenodigd op het congres. Zij vertelt daar onder andere over haar visie op de sector. Vervolgens is er ruimte om met de minister in gesprek te gaan. U kunt meedenken over de onderwerpen die we aan de minister willen voorleggen.

ATAD
Graag gaan we ook met u in gesprek over de Anti Tax Avoidance Directive (ATAD). Aedes maakt zich zorgen over de onbedoelde effecten van het wetsvoorstel, dat belastingontwijking moet tegengaan maar waardoor corporaties meer vennootschapsbelasting gaan betalen. Dit kan de sector 300 tot 400 miljoen euro kosten en kunnen de totale belastingskosten oplopen tot 1 miljard euro extra per jaar. Wat is de stand van zaken? En wat is de strategie van Aedes op dit dossier?

Evaluatie Woningwet
Dit jaar start de evaluatie van de Woningwet. Wij vinden het belangrijk dat de gevolgen van de wet voor de dagelijkse praktijk aan het licht komen. En wat is het effect van de rollen en taken van diverse partijen in het stelsel? Tijdens de bijeenkomsten bespreken we met elkaar de aanpak voor de evaluatie en horen wij graag voorbeelden uit uw praktijk. Bijvoorbeeld projecten die vanwege de knelpunten uit de Woningwet niet zijn doorgegaan.

Aanmelden 
Directeur-bestuurders van bij Aedes aangesloten corporaties kunnen zich via deze link aanmelden voor een van de bijeenkomsten:

  • Regio Noord: woensdag 21 maart, 14.00 – 16.00 uur, inclusief borrel (Woonservice Westerbork, Westerbork)
  • Regio Zuid: donderdag 22 maart, 14.00 – 16.00 uur, inclusief borrel (Woningvereniging Nederweert, Nederweert)
  • Regio Midden: donderdag 29 maart, 14.00 – 16.00 uur, inclusief borrel (Aedes, Den Haag)

Als u vragen heeft dan kunt u deze stellen aan Marc van Rosmalen, verenigingssecretaris via m.vanrosmalen@aedes.nl