Aedes-Magazine 1/2021: Vooruit met de Actieagenda Wonen

De papieren versie van Aedes-Magazine hebben we in een nieuw jasje gestoken. Online ziet u dat vooral terug in nieuwe rubrieken. Dit eerste nummer van 2021 gaat vooral over onze Actieagenda Wonen waarin 34 organisaties hun ambities voor goed wonen bundelen. Nibud-directeur Arjan Vliegenthart reageert op stellingen over betaalbaarheid. We kijken binnen bij MIXIT in Utrecht waar voormalig daklozen een warme community hebben gevonden. We belichten woningnood onder jongeren. En onze nieuwe columnist Vincent Bijlo verzucht: ‘Was de mens maar een slak’.
Lees het op www.aedesmagazine.nl.

 

De Actieagenda Wonen: goed wonen voor iedereen

Nederland heeft een wooncrisis. Er ligt een flinke opgave om iedereen goed te laten wonen. Op initiatief van Aedes-voorzitter Martin van Rijn hebben 34 organisaties de Actieagenda Wonen opgesteld. Volgens de ondertekenaars zijn hun ambities haalbaar.
Lees het achtergrondverhaal en reacties van ondertekenaars in het online Aedes-Magazine

Verder in dit nummer van Aedes-Magazine:

Betaalbaarheidscrisis: ‘De overheid is aan zet’

Een grote groep huurders heeft moeite om de rekeningen te betalen. Nibud-directeur Arjan Vliegenthart reageert op 5 stelling over deze betaalbaarheidscrisis. ‘Betaalbaarheid is niet alleen een verantwoordelijkheid van woningcorporaties.’
Lees de antwoorden van Vliegenthart op de stellingen in het online Aedes-Magazine

Een gratis abonnement op het online Aedes-Magazine?

Hoe krijgen we de woningen die we nodig hebben?

Jongeren willen in Delden blijven en Delden wil de jongeren houden. Toch zijn er onvoldoende passende woningen. Een eengezinswoning met drie slaapkamers voor iedereen is niet realistisch. Wat kan wel? En wat willen jongeren? In Delden zoeken ze dat samen uit.
Lees de drie invalshoeken over dit onderwerp in het online Aedes-Magazine

Kiezen voor samenleven met voormalig daklozen

Hoe zorg je voor draagkracht in de buurt voor de huisvesting van mensen uit bijzondere doelgroepen? Mitros laat in de gemeente Utrecht zien wat samenwerking met een zorginstelling – Stichting De Tussenvoorziening – kan opleveren.
Lees de reportage in het online Aedes-Magazine