Aedes-Magazine 1: Nijmeegse Kolpingbuurt weer als nieuw

In het eerste nummer van Aedes-Magazine van dit jaar een reportage over hoe de beruchte Nijmeegse Kolpingbuurt weer een buurt werd waar mensen graag wonen. Verder een verhaal over landelijke afspraken over warmtenetten als een alternatief voor gas. En Hans Adriani vertelt wat de Taskforce Wonen en Zorg aan ondersteuning kan bieden aan corporaties en gemeenten.
Lees het op www.aedesmagazine.nl.

Uitgelezen? Laat ons weten wat u vindt van Aedes-Magazine. Wij stellen uw mening zeer op prijs. Vul vandaag nog het lezersonderzoek in. 

Kolpingbuurt: ‘Iedereen kent elkaar hier’

Hier hangen de touwtjes nog uit de brievenbus. De Kolpingbuurt had vroeger een negatief imago door overlast en criminaliteit. Dat is ten goede gekeerd. Sinds de herinrichting samen met de bewoners is het een gezellige volksbuurt waar ook mensen uit andere delen van Nijmegen graag willen wonen.
> Lees en bekijk de reportage in het online Aedes-Magazine

Verder in dit nummer van Aedes-Magazine:

Wat vindt u van Aedes-Magazine?

We zijn benieuwd naar uw mening over Aedes-Magazine. Wat vindt u van de uitstraling? Wat vindt u van de inhoud? We horen het graag van u zodat we het magazine nog beter op uw wensen en informatiebehoefte kunnen afstemmen.
> Vul vandaag nog de vragenlijst in.

Interview over wonen en zorg

Gemeenten, corporaties en zorginstellingen moeten aan tafel, vindt Hans Adriani, voorzitter Taskforce Wonen en Zorg. Ze moeten samen prestatieafspraken maken om ouderen zo lang mogelijk op een veilige manier zelfstandig te kunnen laten wonen. Ook in 2040. De Tasforce biedt ondersteuning.
> Lees het interview in het online Aedes-Magazine

Een gratis abonnement op het online Aedes-Magazine?

Op zoek naar alternatieven voor gas

Warmtenetten kunnen een goed alternatief zijn voor gas, maar er komt wel wat bij kijken. Om onderhandelingen te vereenvoudigen, zijn Aedes, een aantal corporaties en warmteleveranciers met elkaar in gesprek over landelijke afspraken. Die afspraken komen in een Startmotorkader: een mijlpaal in het Klimaatakkoord.
> Lees over warmtenetten in het online Aedes-Magazine

Een huis voor een groot gezin met verblijfsstatus

In Sittard-Geleen zorgen woningcorporatie ZOwonen, het plaatselijke Vluchtelingenwerk en de gemeente er samen voor dat twee grote statushoudersgezinnen een geschikt huis en begeleiding krijgen. De drie partijen durven hun nek uit te steken.
> Lees het verhaal over de samenwerking in het online Aedes-Magazine