Publicaties

Aedes Magazine december 2017 over: zorgzaam wonen en minder verplichte administratie

Het decembernummer van Aedes-Magazine belicht drie nieuwe manieren van wonen met zorg. En hoe kan het eenvoudiger: de verplichte administratie van woningcorporaties? Trendwatcher Menno Lanting geeft zijn visie op leiderschap en innovatie. En verder drie reacties op wat de Aedes-benchmark oplevert voor huurders en corporaties. Lees het op www.aedesmagazine.nl.

In het decembernummer van Aedes-Magazine:

Drie nieuwe manieren van wonen met zorg
Samen heeft de toekomst in wonen met zorg: dat leert een rondje langs de winnaar en genomineerden voor de innovatieprijs i-Opener. Initiatiefnemers en bewoners van Majella Wonen in Utrecht en Samen & Anders in Rotterdam vertellen over hun ervaringen. En in Roermond wordt gewerkt aan de empathische woning, te ervaren in 2020.
> Lees de reportage in het online Aedes-Magazine

Zo kunnen de administratieve lasten omlaag
Aedes heeft voorstellen gedaan aan de politiek om iets te doen aan de hoge administratieve lastendruk bij corporaties. Daarover praten we met de directeur van toezichthouder Autoriteit woningcorporaties. Daarnaast vertellen een corporatiemedewerker en iemand van de maatschappelijke opvang over voorstellen om iets te doen aan de nu tijdrovende inkomenstoets voor kwetsbare mensen.
> Lees het achtergrondverhaal in het online Aedes-Magazine

Interview over samenwerken en innovatie
Na de industriële revolutie is het nu tijd voor de netwerkrevolutie, zegt Menno Lanting, trendwatcher en auteur van diverse managementboeken. ‘Woningcorporaties hebben in deze revolutie een uniek voordeel dat ze al een netwerk zijn’. Hoe innovatiever een organisatie is, hoe wendbaarder en hoe relevanter je blijft voor je omgeving in de toekomst.
> Lees het hele interview in het online Aedes-Magazine

Profijt van de Aedes-benchmark
Uit de vierde Aedes-benchmark blijkt dat woningcorporaties steeds lagere bedrijfslasten hebben en dat huurders positiever oordelen over hun dienstverlening. In dit artikel een samenvatting en enkele reacties op de effecten van de benchmark.
> Lees het artikel in het online Aedes-Magazine