Publicaties

Aedes-Magazine november 2017: over bouwlocaties en wonen voor alle leeftijden

Het novembernummer van Aedes-Magazine gaat onder andere over de zoektocht naar bouwlocaties. Verder vertelt een jong en een ouder stel over wonen in een flat voor alle leeftijden. En vertelt corporatiebestuurder Gerke Brouwer over de kansen en dilemma’s bij het aardbevingsbestendig maken van corporatiewoningen in Appingedam. Lees het op www.aedesmagazine.nl.

In het novembernummer van Aedes-Magazine:

Bouwlocaties gezocht
Corporaties willen jaarlijks ten minste 34.000 nieuwe woningen bouwen. Een mooi en noodzakelijk streven. Maar zijn er wel genoeg geschikte bouwlocaties?
> Lees het hele artikel in het online Aedes-Magazine

Interview over versterken van woningen op wankele bodem
Het aardbevingsbestendig maken van corporatiewoningen in Groningen loopt nog niet gesmeerd. Wat zijn de obstakels en wat de kansen? Interview met Gerke Brouwer, directeur-bestuurder van Woongroep Marenland.
> Lees het hele interview in het online Aedes-Magazine

Van beschermd naar zelfstandig wonen
Je hebt pech gehad in het leven, staat ineens op straat en hebt hulp nodig. Maar na de eerste opvang begint het te kriebelen en wil je weer je eigen plek. Op jezelf wonen. Dan is het handig als je langzaam weer aan het echte leven kunt wennen en dat kan in het Van Swinderenhof in Assen in beheer bij woningcorporatie Actium.
> Lees de reportage over de weg naar zelfstandig wonen in het online Aedes-Magazine

Groeten uit Schouwen-Duiveland
Overal in Nederland zijn de woningmarkt en de bewoners anders. In deze rubriek zoomen we op één regio in. Deze keer kijken we hoe het op Schouwen-Duiveland staat, één gemeente op één eiland in de provincie Zeeland.
> Lees het artikel over Schouwen-Duiveland in het online Aedes-Magazine

Goedemorgen commissaris Jeroen de Leeuw
Erop toezien dat de woningcorporatie een goede koers vaart en het bedrijf gezond houdt. Daar is de commissaris verantwoordelijk voor. Jeroen de Leeuw is commissaris bij drie woningcorporaties en wil jongeren interesseren voor het werk van raden van commissarissen. ‘Een RvC is niet een ding op een voetstuk.’
> Lees het interview in het online Aedes-Magazine