Aedes-Magazine 4: Nieuwe en betaalbare huizen in Amersfoort

In het vierde nummer van Aedes-Magazine van dit jaar een reportage over Amersfoort Vernieuwt, een samenwerkingsprogramma van gemeente en corporaties voor nieuwbouw, renovatie en leefbaarheid. Specialist in sociale veiligheid Hans Moors vertelt in een interview over criminele ondermijning. En we kijken waar in Nederland een risico bestaat op funderingsproblemen.
Lees het op www.aedesmagazine.nl.

Nieuwe huizen in Amersfoort dankzij samenwerking
Aan nieuwe woningen is overal behoefte. Woningcorporaties blijven, soms tegen de verdrukking in, bezig met nieuwbouw. In de nieuwe stadswijk Hogekwartier in Amersfoort slaagt de Alliantie erin om samen met Portaal en de gemeente een flink aantal nieuwe sociale huurwoningen te realiseren. Hoe ga je om met de obstakels en veranderde omstandigheden die je onderweg tegenkomt?
> Lees en bekijk de reportage in het online Aedes-Magazine

Verder in dit nummer van Aedes-Magazine:

Interview over criminele netwerken
Ook woningcorporaties hebben met criminele netwerken te maken – is het niet direct dan wel indirect. Wat behelst het precies? En, wat moeten corporaties ermee? Interview met Hans Moors, expert in criminele netwerken. ‘Het speelt daar waar mensen geld kunnen gebruiken.’
> Lees het interview in het online Aedes-Magazine

Een gratis abonnement op het online Aedes-Magazine?

Funderingszorgen in een veranderend klimaat
Scheuren in de gevel, scheve vloeren: signalen dat er iets mis kan zijn met de fundering. Naar schatting 1 miljoen huizen in ons land kan hiermee te maken krijgen, zegt Dick de Jong, directeur van Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek. Door droge zomers ook in onverwachte regio’s.
> Lees over funderingsherstel in het online Aedes-Magazine

Aan de ontbijttafel bij een commissaris
Frédérique Bijl, commissaris bij BrabantWonen reflecteert op het vak toezichthouder. ‘Als je innovatie wil is de kortste afstand van A naar B niet interessant.’ Wat gebeurt er als je agile inruilt voor het begrip ‘rommel’ in je manier van toezichthouden?
> Lees het Goedemorgen-interview in het online Aedes-Magazine