Publicaties

Aedes-Magazine april 2018 over middenhuur en over een sloopproject in Hoorn

In het aprilnummer van Aedes-Magazine een interview met Cody Hochstenbach over gentrificatie en middenhuur. Lees hoe woningcorporaties afspraken maken en samenwerken met gemeenten en zorgaanbieders om kwetsbare groepen woonruimte te bieden met de juiste zorg. En lees over de rol van bewoners in een sloop en nieuwbouwproject in Hoorn.
Lees het op www.aedesmagazine.nl.

In het aprilnummer van Aedes-Magazine:

Bewoners en sloop
Bewoners kregen van woningcorporatie Intermaris een hoofdrol in het maken van de plannen voor verouderde portiekflats in Hoorn. Het werd uiteindelijk sloop/nieuwbouw. Hoe ervaren de bewoners het proces?
> Lees hun verhaal in het online Aedes-Magazine

Interview over gentrificatie en middenhuur
Veel binnensteden zijn onbereikbaar als woonplek voor mensen met een gemiddeld inkomen vanwege de hoge huizenprijzen. Middenhuur is daarvoor slechts een vorm van pleisters plakken, vindt Cody Hochstenbach, gepromoveerd stadsgeograaf.
> Lees het hele interview in het online Aedes-Magazine

Kwetsbare groepen
Woningcorporaties werken druk aan afspraken met onder meer zorgaanbieders en gemeenten over de huisvesting van kwetsbare groepen. Doel: zorgen dat mensen de juiste plek krijgen en overlast zoveel mogelijk voorkomen. Hoe loopt die samenwerking? Wat wordt er zoal afgesproken? En, wat zijn de knelpunten? Drie praktijkvoorbeelden.
> Lees het achtergrondverhaal in het online Aedes-Magazine

Een gratis abonnement op het online Aedes-Magazine?

Jonge toezichthouders
Van de leden van de Vereniging Toezichthouders in Woningcorporaties is niet meer dan 3 procent jonger dan 40 jaar. Dat cijfer bevestigt het beeld dat verreweg de meeste toezichthouders op leeftijd zijn. Kan het ook anders? Wat is de meerwaarde van een jonge commissaris in de raad? Drie jonge toezichthouders bij corporaties over hun drijfveren en ambities.
> Lees hun verhaal in het online Aedes-Magazine