Publicatie

Aedes-Magazine 2: Renovatie in Alkmaar – ‘Eerst praten met huurders’

In het tweede nummer van Aedes-Magazine van dit jaar een reportage over een renovatie in Alkmaar die begon met een kopje thee. Verder een interview met internetpionier en filosoof Marleen Stikker over verantwoorde inzet van data en staan we stil bij de vraag hoe we verduurzaming kunnen versnellen.
Lees het op www.aedesmagazine.nl.

Het begon met een kopje thee
De renovatie en het gasloos maken van drie flats in de Alkmaarse wijk Kooimeer is in volle gang. Met instemming van bijna alle huurders. Corporatie Van Alckmaer voor Wonen stak veel tijd en energie in het luisteren naar de bewoners. Dat leverde als ‘bijvangst’ een werkplaats op voor recycling van plastic afval, waar scholieren een zakcentje kunnen bijverdienen. De belangrijkste les: mensen zijn belangrijker dan stenen.
> Lees en bekijk de reportage  in het online Aedes-Magazine

Verder in dit nummer van Aedes-Magazine:

‘Hoe gaan we om met data?’
Marleen Stikker, internetpionier en filosoof, kijkt kritisch naar de toepassingen van digitale technologie. Maar ze is er zeker niet tegen. Volgens haar is het nodig om een fundamentele discussie te voeren over hoe organisaties – ook corporaties – data van hun gebruikers inzetten.
> Lees het hele interview in het online Aedes-Magazine

Een gratis abonnement op het online Aedes-Magazine?

Versnellen van de verduurzaming
De verduurzamingsopgave op tijd en betaalbaar realiseren vraagt van corporaties en marktpartijen meer samenwerken en projecten opschalen. In Utrecht zijn eerste stappen gezet met de Isolatie-uitdaging. De Renovatieversneller van de gezamenlijke branches en het ministerie van BZK staat in de startblokken.
> Lees over de Isolatie-uitdaging en de Renovatieversneller in het online Aedes-Magazine

Groeten uit Den Haag
Overal in Nederland zijn de woningmarkt en de bewoners anders. In deze rubriek zoomen we op één regio in. Hoe is de situatie? En welke rol spelen woningcorporaties? In Den Haag is de krapte op de woningmarkt enorm en dat leidt tot woonfraude. Gezamenlijk proberen de corporaties de fraudeurs te bestrijden.
> Lees hoe de Haagse corporaties woonfraude aanpakken in het online Aedes-Magazine