Publicaties

Aedes-Magazine juni 2018 over keuzes in verduurzaming en lokale lobby

In het juninummer van Aedes-Magazine vertellen woningcorporaties in Groningen en Amsterdam hoe zij met verduurzaming van hun woningen omgaan en hoe zij huurders daarbij betrekken. Lees hoe corporaties in Amersfoort de nieuwe raadsleden opzoeken om samen een koers voor de woningmarkt in hun regio uit te stippelen. En lees het dubbelinterview met Autoriteit-directeur Kees van Nieuwamerongen en Aedes-voorzitter Marnix Norder over DAEB/niet-DAEB en over de toekomst van het toezicht.
Lees het op www.aedesmagazine.nl.

In het juninummer van Aedes-Magazine:

Huizen verduurzamen
Arie en Klaas Hoving in Groningen staat een flinke verbouwing van hun huis te wachten naar nul-op-de-meter. Een voorbeeld van hoe corporaties op weg zijn naar CO2-neutraal in 2050 door ruim 2 miljoen sociale huurwoningen te verduurzamen. Welke keuzes maken zij? En met wie werken zij samen?
> Lees het achtergrondverhaal in het online Aedes-Magazine

Lobbyen in Amersfoort
Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart is inmiddels overal in Nederland de coalitievorming in volle gang of net achter de rug. Lukt het de woningcorporaties om daar grip op te krijgen en hun ambities duidelijk te maken? We gaan kijken in Amersfoort.
> Lees het achtergrondverhaal in het online Aedes-Magazine

Interview over DAEB en niet-DAEB
Aw-directeur Kees van Nieuwamerongen en Aedes-voorzitter Marnix Norder treffen elkaar. Wat leverde de splitsing op van commerciële en niet-commerciële activiteiten door woningcorporaties? En vooral: hoe nu verder? Hoe gaat de Autoriteit woningcorporaties zijn toezichtrol nader invullen?
> Lees het hele interview in het online Aedes-Magazine

Schoon, heel en veilig
Algemene ruimtes in wooncomplexen zijn beeldbepalend. Is het schoon en opgeruimd, dan voel je je welkom en maak je zelf minder snel rommel. Het omgekeerde geldt ook. Daarom stuurt woningcorporatie Woonbron sinds een paar jaar op beeldkwaliteit met een foto-app. Een objectief instrument om te beoordelen op schoon, heel, veilig en of er actie nodig is.
> Lees de reportage in het online Aedes-Magazine
 

Een gratis abonnement op het online Aedes-Magazine?