Aedes-Magazine 3: Jong en oud samen redzaam in Zwolle

In het derde nummer van Aedes-Magazine van dit jaar een reportage over huis Assendorp in Zwolle waar jonge en oude bewoners met plezier naast elkaar wonen en elkaar helpen. Oud-bewindsvrouw en burgemeester Liesbeth Spies pleit in een interview voor meer mogelijkheden voor lokaal maatwerk in de Woningwet: ‘Groningen is echt anders dan Alphen aan den Rijn’. En we nemen een kijkje bij datalabs in Rotterdam en Assen.
Lees het op www.aedesmagazine.nl.

Liesbeth Spies: ‘Samenleving gebaat bij meer vertrouwen in corporaties’
Met een minder strenge markttoets en flexibele inkomensgrenzen komt de Woningwet steeds meer tegemoet aan de wensen van corporaties. Toch is dit nog niet voldoende, vindt Liesbeth Spies, voormalig bewindsvrouw, burgemeester én lid van de commissie-Van Bochove. ‘Er moet aan meer knoppen worden gedraaid.’
> Lees het hele interview in het online Aedes-Magazine

Verder in dit nummer van Aedes-Magazine:

Jong en oud samen redzaam
In Zwolle heeft woningcorporatie Habion een voormalig verzorgingshuis en aanleunwoningen samengevoegd tot Huis Assendorp. Het is nu een woongemeenschap voor ouderen én jongeren. De jongste bewoner is vier weken en de oudste 98 jaar.
> Lees en bekijk de reportage in het online Aedes-Magazine

Een gratis abonnement op het online Aedes-Magazine?

‘Data hebben nooit het laatste woord’
Corporaties verschillen sterk in hoe ver ze zijn met datagedreven werken. Voorlopers Woonstad Rotterdam en Actium in Assen vertellen met welk doel zij data gebruiken in zogenaamde datalabs. En over de voordelen die dit corporatie en bewoners kan opleveren. In discussies over het gebruik van data domineren vaak de risico’s. Hoe gaan de corporaties daarmee om?
> Lees over datalabs in het online Aedes-Magazine

Groeten uit Leudal
Overal in Nederland zijn de woningmarkt en de bewoners anders. In deze rubriek zoomen we op één regio in. Hoe is de situatie? En welke rol spelen woningcorporaties? In Leudal maakt Wonen Zuid jaarlijks prestatieafspraken met huurders en gemeente, en onderzocht hoe dat beter kan.
> Lees over ideeën voor betere prestatieafspraken in het online Aedes-Magazine