Netwerk Vrouwen & Leiderschap

Het Aedes-netwerk Vrouwen & Leiderschap focust zich op leiderschapsontwikkeling binnen de corporatiebranche. Gezamenlijk onderzoeken en bespreken we wat de kracht van het vrouwelijk leiderschap is, hoe het zich verder kan ontwikkelen en welke waarde het toevoegt. Dit doen we met vrouwelijke bestuurders, managers en dames in beleidsbepalende functies.

‘We willen je met deze informatie bekend maken met het Aedes-netwerk Vrouwen & Leiderschap. Mogelijk ken je het al, zo niet dan is deze informatie wellicht interessant om te weten om je als vrouw bij aan te sluiten of juist anderen op te attenderen.’

Wat doen we?

We brengen talentvolle en ambitieuze vrouwelijke corporatiemedewerkers met een beleidsbepalende functie uit het hele land bij elkaar. Van bestuurder en directielid tot manager en senior beleidsadviseur. Om vakgenoten te ontmoeten, ervaringen te delen en met elkaar in gesprek te gaan over persoonlijk leiderschap, innovatie en organisatieontwikkeling. Dat doen we natuurlijk in real life, maar ook in onze digitale community Vrouwen & Leiderschap.

We organiseren lezingen over inhoudelijke thema’s zoals begin 2020 met Marry de Gaay-Fortman over haar boek 'Verdrink geen dooie eend' en we hebben meet & greets met inspirerende vrouwen. Het gaat om elkaar ontmoeten, intervisie en persoonlijke ontwikkeling’

Komende bijeenkomsten

Op 30 juni a.s. organiseren we van 15.30 tot 16.30 uur een zomerwebinar met bestuurskundige Willemijn Dicke. Ze vertelt over haar zoektocht naar zingeving waarover ze in 2019 een boek publiceerde De sjamaan en ik. Op 24 en 25 september 2020 hebben we een interactieve 24 uurs-bijeenkomst over het thema Vitaliteit. In het najaar hebben we op 24 november 2020 een meet & greet-lezing met aansluitend intervisiediner.

Wie zitten er achter het netwerk?

Het bestuur bestaat uit zes enthousiaste dames. Om de paar jaar wisselt een deel van het bestuur.

  • Voorzitter Jessie Bekkers-van Rooij (Laurentius)
  • Caroline Nolet (Woningstichting Nieuwkoop)
  • Annemarieke van Ettinger-van Herk (Maaskoepel)
  • Femke Sybrandi (Havensteder)
  • Joke van den Berg (Woonwaard)
  • Kathalijne van den Brekel (Aedes)

‘Kom eens kijken op één van onze bijeenkomsten of wijs je vrouwelijke collega op dit inspirerende netwerk. We kijken uit naar je komst!’

Contact of lid worden?

Werk je als vrouw met energie en passie bij een corporatie? En heb je een beleidsbepalende functie? Meld je dan via deze link aan voor het netwerk Vrouwen & Leiderschap. Het lidmaatschap is gratis voor medewerkers van de bij Aedes aangesloten corporaties.

Heb je inhoudelijke vragen? Bel of mail dan met netwerkcoördinator Kathalijne van den Brekel (06 – 1376 21 50). Voor administratieve vragen kun je contact opnemen met de ledenadministratie (088 233 37 00).