Publicatie

Meest gelezen op aedes.nl in 2018

Aedes brengt actuele informatie en inspirerende artikelen over de sector. Het nieuwe jaar is net begonnen, maar we kijken nog even terug naar de best gelezen artikelen in 2018.

Top 5 meest gelezen artikelen op aedes.nl

1) Vragen en antwoorden over passend toewijzen
Woningcorporaties moeten sinds 1 januari 2016 woningen toewijzen volgens de nieuwe regels voor passend toewijzen. Wat betekent dat precies? Zes vragen en antwoorden op een rij. Lees het hele artikel.

2) Benchmarkresultaten en publicaties
Al 5 jaar publiceert Aedes de resultaten van de Aedes-benchmark in een brancherapportage en een tabel met de individuele positionering van corporaties. Bekijk de resultaten van de Aedes-benchmark 2018.

3) Inkomensgrenzen huurtoeslag vervallen
De Tweede Kamer debatteerde op 6 september 2018 met minister Ollongren (BZK) over het wetsvoorstel voor aanpassing van de huurtoeslag. De voorgestelde wijzigingen zijn het schrappen van de KAN-bepaling en het afbouwen van de inkomensgrenzen. Lees het hele artikel.

4) Hoogte verhuiskostenvergoeding per februari 2018
De minimale verhuiskostenvergoeding is met ingang van 16 februari 2018 verhoogd naar 5.993 euro. Huurders krijgen deze vergoeding als ze moeten verhuizen vanwege sloop of ingrijpende renovatie. Lees meer over vergoeding bij sloop of renovatie.

5) Blog van Marnix Norder
In zijn blog praat Aedes-voorzitter Marnix Norder u bij over de woningcorporatiemarkt en alles wat de sector raakt. Ga naar de laatst verschenen blog.
 

Blijf op de hoogte
Wilt u geen nieuws missen in het nieuwe jaar? Neem een abonnement op onze wekelijkse nieuwsbrief. Vul het registratieformulier in en ontvang wekelijks nieuws over de woningcorporatiesector.

Aanmelden nieuwsbrief