Dag van het huren 2019 #trotsophuren

Op zaterdag 12 oktober bundelen we onze krachten tijdens de Dag van het Huren 2019. Door de hashtag #trotsophuren tonen we de (goede) dingen die we doen en de dingen waar we trots op zijn aan een breder publiek. Dit draagt bij aan onze zichtbaarheid en het positieve beeld over de sector. Doet jouw corporatie ook (weer) mee? Lees verder hoe je mee kan doen.

Wij weten al lang dat corporaties:

 • in totaal een woning biedt aan 4 miljoen mensen
 • maatschappelijk een belangrijke rol hebben door voor betaalbare woningen te zorgen
 • bijdragen aan het verduurzamen en verbeteren van de woon- en leefomgeving
 • willen werken aan het aantal beschikbare woningen door meer te bouwen. 

Hier werken we hard aan met zijn allen. En hier zijn we trots op. Weet de buitenwereld dit ook? De Dag van het Huren is het moment om dit massaal onder de aandacht te brengen.

#trotsophuren

We zijn trots op onze (trouwe) huurders, onze nieuwbouw- en renovatieprojecten, verduurzaamde en duurzame woningen en veel meer. Veel corporaties organiseren op de Dag van het Huren (lokaal) activiteiten. Dit jaar willen we ook online (nog) zichtbaarder zijn. Dit kost relatief weinig tijd en geld, maar samen kunnen we voor impact zorgen. Ook als jullie geen activiteiten organiseren. Laten we onze krachten bundelen!

Meer bereiken doe je samen

Door allemaal hetzelfde logo en dezelfde hashtags te gebruiken vergroten we onze zichtbaarheid en ons bereik. De hashtags zijn: #trotsophuren en #dagvanhethuren. De hashtag #trotsophuren gebruiken we ook op offline middelen en is dus op meerdere manieren inzetbaar. 

Een paar voorbeelden voor eigen kanalen: 

 • Algemeen:
  Woningcorporaties in Nederland zorgen ervoor dat 4 miljoen mensen een woning hebben. Daar zijn wij trots op! Wij organiseren op de #dagvanhethuren 12 oktober 2019 een <activiteit> Tot dan? #trotsophuren.
 • Gekoppeld aan een activiteit:
  Op 13 maart 2019 kregen 40 bewoners de sleutel van hun nieuwe duurzame woning aan de ..straat. Daar zijn wij trots op #trotsophuren. Benieuwd naar het eindresultaat? Kom langs op 12 oktober tijdens de #dagvanhethuren.
 • Zonder activiteit:
  Woningcorporaties zorgen al 100 jaar voor goede sociale huurwoningen. Op 13 maart 2019 kregen 40 bewoners de sleutel van hun nieuwe duurzame woning. Een moment om bij stil te staan want daar zijn wij trots op! #trotsophuren #dagvanhethuren. Meer informatie over het project? Kijk hier. 

Een aantal voorbeelden van berichten voor social media (twitterberichten) van hoe je als corporatie deze hashtags in kunt zetten: 

 • Wij bieden aan <4.000> huurders een sociale woning in onze stad/gemeente>#trotsophuren #dagvanhethuren
 • In onze gemeente hebben wij <2.000> sociale huurwoningen #trotsophuren #dagvanhethuren
 • Mevrouw Jansen huurt al <20> jaar tevreden een sociale woning bij ons #trotsophuren #dagvanhethuren

Als corporatie kan je hier zelf verder invulling aan geven, door tweets te combineren of zelf een tekst te bedenken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het is dus ook mogelijk om een nieuwbouwproject of het kantoor open te stellen met de hashtags #trotsophuren #dagvanhethuren.

Uiteraard kan je je eigen huurders en stakeholders die actief zijn op social media vragen om jullie berichten te liken/retweeten etc. Zo vergroten we het bereik nog meer. Lukt het ons om op 12 oktober een trending topic te worden?

Aedes zorgt voor:

Doe je mee?

Graag horen wij of jullie dit jaar meedoen. Dat kan via het aanmeldformulier Dag van het Huren. Wij zijn ook altijd op zoek naar leuke voorbeelden die de Dag van het Huren weergeven. Voor onze website, Aedes-Magazine en social media. Bijvoorbeeld een huurder op leeftijd die langer thuis kan wonen door aanpassingen in de woning, een bewoner met een duurzame woning, een huurder die net in een nieuw huis woont en een huurder die blij is dat de woning betaalbaar is.

Hebben jullie leuke foto's van de Dag van het Huren? Mail ze dan naar dagvanhethuren@aedes.nl