Dag van het huren 2019 #trotsophuren

Op zaterdag 12 oktober vond de vijfde Dag van het Huren 2019 plaats. Met de hashtags #trotsophuren en #dagvanhethuren brachten corporaties de (goede) dingen die ze doen en de dingen waar ze trots op zijn onder de aandacht van een breder publiek. Veel corporaties gebruikten deze dag ook om in gesprek met hun huurders te gaan. Hieronder een greep uit de activiteiten die corporaties organiseerden.

Sité Woondiensten

Ruim 40 medewerkers gingen de Bloemenbuurt in om te horen hoe hun huurders het contact met de buren beoordelen. Els Birkenhäger, directeur-bestuurder bij Sité Woondiensten: “Als je goed contact hebt met je buren, leef je veel prettiger samen in de buurt. Met de input die we hebben gekregen van de huurders kunnen we nog beter aansluiten bij de wensen die er zijn. Zo kunnen we doen wat nodig is.”

Patrimonium Barendrecht

Onlangs heeft Wocozon de eerste woningen van Patrimonium voorzien van zonnepanelen. Een start van een driejarig project en een mooi moment om bij stil te staan. Dat werd op de Dag van het Huren samen met huurders en lokale partners gevierd. Zo draagt Patrimonium bij aan de verduurzaming van Barendrecht.

Mooiland

Huurders konden bij Mooiland in gesprek met wijkconsulenten over buurtbemiddeling, konden van alles leren over duurzaam wonen en ontdekken hoe ze samen met Mooiland aan een prettige woonomgeving kunnen werken. Uiteraard waren medewerkers van Mooiland aanwezig om ook alle vragen te beantwoorden.

Portaal

Medewerkers van Portaal vertelden op social media waarom zij trots op huren zijn. Bijvoorbeeld wijkbeheerder Theo die trots is dat ze een huurder uit zijn anonimiteit hebben gehaald door zijn tuin op te knappen en wat spullen voor hem te regelen. Zodat de huurder weet dat er aan hem gedacht wordt en hij niet een onbekend iemand is.

Of adviseur leefomgeving Arjan die trots is op de gemengd wonen projecten in Amersfoort. Waar kwetsbare mensen samenwonen met anderen in hetzelfde gebouw. En waar ze ook voor elkaar zorgen. Dat gaat met vallen en opstaan. Maar Arjan is er trots op dat Portaal het wel doet.

Domijn

Domijn is trots op hun nieuwbouw- en renovatieprojecten, verduurzaamde woningen, maar vooral trots op hun huurders. Onder het genot van een kop koffie en wat lekkers, konden huurders deze dag een praatje maken met de collega's die zich elke dag voor hen inzetten. Voor de jongste huurders waren er ballonnenfiguren, een kleurwedstrijd en een leuk cadeautje. Daarnaast was er een snelloket in de bus om mensen op weg te helpen met MijnDomijn of bijvoorbeeld een reparatie in te plannen. Maar ook voor handige duurzaamheidstips van Reimarkt konden mensen deze dag in de bus terecht. Bezoekers kregen als dank ook een leuk presentje!

Woonlinie

Woonlinie vroeg zich af: hoe kunnen we onze huurders nóg beter helpen? Om hierachter te komen, gaan ze elk jaar met al hun medewerkers in gesprek met een aantal van hun huurders. Aan hun eigen keukentafel, met een kop koffie. Zo ook op de Dag van het huren. Ze zijn erg #trots op dit stapje extra.

Mozaïek wonen

Mozaiek wonen ging op vijf locaties in Gouda en Bodegraven met bewoners aan de slag om de buurt nog mooier te maken. Daarnaast organiseerden zij een lunch die door en voor bewoners werd gemaakt.  

Hebben jullie leuke foto's van de Dag van het Huren? Mail ze dan naar [email protected]