Persbericht

13 oktober: Dag van het Huren

Zaterdag 13 oktober vindt voor de vierde keer de Dag van het Huren plaats. De duurzame relatie is het thema van de activiteiten van 50 woningcorporaties in wijken, dorpen en steden in heel Nederland. Die richten zich op ontmoeting met huidige en toekomstige huurders en verduurzamingsprojecten van de deelnemende corporaties.

Ideeën voor energiebesparing opdoen bij duurzaamheidsexperts Joris en Dorine Putman bij WoonInvest in Voorburg, een feestelijke opening van 34 nieuwe duurzame appartementen voor starters van Heuvelrug Wonen in Driebergen of gewoon een kop koffie drinken met de huismeester en praten over je buurt of je woning; iedere deelnemende corporatie vult de Dag van het Huren op haar eigen manier in.
 
Al meer dan 150 jaar zorgen woningcorporaties ervoor dat mensen goed kunnen wonen. Meer dan vier miljoen Nederlanders wonen in een corporatiewoning. Dat is één op drie huishoudens. Corporaties willen hun woningen de komende jaren verder verduurzamen door te isoleren en zonnepanelen te plaatsen. Daarmee houden zij de woonlasten van huurders zo laag mogelijk en dragen ze bij aan een beter milieu.  
 
Huurders en andere belangstellenden krijgen op de Dag van het Huren de kans om in gesprek te gaan met corporatiemedewerkers over hun dagelijks werk. De Dag van het Huren is een initiatief van woningcorporaties en branchevereniging Aedes. Meer informatie is te vinden op www.dagvanhethuren.nu.