Evenement

Corporatiedag 2017: slimmer en beter voor elkaar!

Vernieuwing, innovatie en samenwerking, dit zijn dé thema’s van de Corporatiedag 2017 Slimmer en beter voor elkaar die op donderdag 23 november 2017 voor Aedes-leden en genodigden plaatsvindt. Volg een van de zeven workshops of drie colleges. Stem op jouw favoriete inzending voor de innovatieprijs i-opener. Of bekijk een van de bouwdemo's over vernieuwingen, innovaties en samenwerkingen in de bouw.
De Corporatiedag is inmiddels volgeboekt. U kunt zich niet meer aanmelden.​

Op de Corporatiedag zijn alle corporatiemedewerkers en de partners van de Vernieuwingsagenda van harte welkom. De inlooplunch begint aansluitend aan het verenigingcongres om 12.30 uur. Dagvoorzitter Ruben Maes trapt om 13.30 uur af en de afsluiting is om 16.30 uur. 

Na de officiële opening luiden niemand minder dan Dolf Jansen en Louise Korthals het inhoudelijke deel van de Corporatiedag in. In de middag zijn er zeven workshops en drie lezingen gepland. Download ook de brochure.

Workshops Corporatiedag 2017: 
Klik op de link achter de intro voor meer informatie over de workshops.

 1. Workshop 'Slimmer werken met Big data' Door Corpovenista
  Big data is een bekend begrip, maar wat is het eigenlijk? In deze workshop gaan we in op deze vraag. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld over scheefwonen bij Rijswijk Wonen laten we tevens één van de vele mogelijkheden zien die big data corporaties te bieden heeft. Lees meer
 2. Workshop 'Klaar voor de vergrijzing?' Door Aedes-Actiz kenniscentrum Wonen-Zorg
  We wonen steeds langer thuis. Maar wat kun je als corporatie doen om dit mogelijk te maken voor jouw huurders? Naast een sociaal netwerk kan ook de techniek van tegenwoordig uitkomst bieden. Zo dacht Generatiethuis toen zij TOOS en het Zaanse technologiehuis ontwikkelden. Beiden laten ouderen de nieuwe technologie ervaren waarmee zij langer thuis kunnen wonen. Benieuwd? Ervaar het zelf op de corporatiedag! Lees meer
 3. Workshop 'Synergie door nieuwe samenwerking corporaties en bouwbedrijven' Door Bouwend Nederland
  Kwalitatief goede en duurzame woningen (ver)bouwen die ook betaalbaar zijn voor huurders. Klinkt gemakkelijk, maar is dat zo? Moeten corporaties en bouwbedrijven efficiënter samenwerken? Wat moet er dan anders? Discussieer hierover mee tijdens de workshop. Lees meer
 4. Workshop 'Een goede relatie met huurders door leiderschap 3.0' Door Corporatiehuis/KWH
  Hoe hou je en versterk je in de relatie met de huurder het onderling vertrouwen? Hoe verbeter je het contact, ook met minder actieve huurders? En wat vraagt dit van hedendaags leiderschap? Kom naar de workshop, verken dilemma’s en ontdek mogelijke antwoorden. Lees meer
 5. Workshop 'Verduurzamen met nul-op-de-meter, wanneer wel?' Door Stroomversnelling
  Wat zijn de lastige onderwerpen bij verduurzamen naar nul-op-de-meter? Hoe draagt NOM bij aan de totale verduurzamingsopgave? Wegen de investeringskosten van een NOM-woning op tegen de voordelen? Zijn er goedkopere en duurzamere opties? Praat mee, deel ervaringen en ontdek kansen. Lees meer
 6. Workshop ‘Nooit meer reorganiseren!’ Door FLOW 
  De organisatie zo inrichten dat reorganiseren niet meer nodig is. Klinkt mooi maar kan dat ook? Wat betekent dit bijvoorbeeld voor je HRM-beleid? Area wonen heeft daarvoor een aanpak bedacht en gaat hierover tijdens de workshop graag met jou in gesprek. Volgt nog.
 7. Workshop 'Gemengde wijken zonder sloophamer' Door Platform31
  Kwetsbare bewoners in eenzelfde wijk huisvesten legt een druk op de wijk. Hoe zorgen we voor een verlichting van deze druk. Wat kunnen we doen om gemengde wijken in balans te houden? En wat hebben we daar voor nodig? P31 deed hier bij een aantal corporaties onderzoek naar. Luister naar de resultaten en ga met elkaar in gesprek. Lees meer

Naast de workshops en lezingen valt er gedurende de dag van alles te beleven. 

Innovaties op bouwdemo tijdens Corporatiedag
Inspiratie opdoen bij demonstraties van bedrijven over vernieuwingen, innovaties en samenwerkingen in de bouw. Dat is de bouwdemo in een notendop die Aedes samen met leden en samenwerkingspartners van Bouwend Nederland organiseert. Bekijk hier welke demonstraties er worden gegeven. 

Van maquette tot huis, in één dag
Of zie met eigen ogen hoe Woonstichting Vryleve en projectontwikkelaar PLEKvoor voor de deur een betaalbare, duurzame en flexibele woning neerzetten: het HABhuis. En dat in slechts één dag! Simpel gezegd zijn het drie “doosjes”: een voor de slaapkamer met een minikantoortje er naast, een voor de woonkamer en een slim doosje met de techniek in het midden. Hier zitten de keuken en het sanitair in. Nieuwsgierig geworden? Bekijk het zelf op de corporatiedag!

Zaanse technologiehuis
Thuistechnologie demonstreren dichtbij de doelgroep. Zelf proberen, drukken, kijken of draaien. Dat werkt het beste dacht Generatiethuis. Het Zaanse technologiehuis is de grotere broer van TOOS en staat deze middag klaar om te laten zien welke mogelijkheden het Zaanse technologiehuis biedt. Kom daarom zelf proberen, drukken, kijken en draaien.

Uitreiking innovatieprijs i-Opener: Wonen & zorg
De dag sluiten we af met de uitreiking van de innovatieprijs i-Opener, een gezamenlijk initiatief van Aedes en KWH, die draait om innovaties in de corporatiesector. Het thema van de i-Opener 2017 is wonen & zorg. Afgelopen jaren is veel veranderd op het vlak van wonen en zorg. De rol van woningcorporaties verandert. Deze veranderende rol van corporaties vraagt om nieuwe, innovatieve oplossingen. De i-opener zocht naar innovatieve projecten binnen dit thema. En 23 projecten hebben zich ingeschreven. Uit alle inzendingen selecteert de jury drie projecten. Bezoekers kiezen de winnaars op de Corporatiedag. Kijk hier voor meer informatie over de i-opener. 

Aanmelden  
De Corporatiedag is inmiddels vol. U kunt zich niet meer aanmelden.​

De Aedes-Corporatiedag is een samenwerking tussen Aedes, Aedes-ActiZ Kenniscentrum Wonen-Zorg, Bouwend Nederland, CorpoNet, het Corporatiehuis, FLOW, Kennisplatform Corpovenista, KWH, Platform31, Stekademy, Stroomversnelling en Woonbond.

Aedes-verenigingscongres
Voorafgaand aan de Corporatiedag organiseert Aedes op dezelfde locatie haar verenigingscongres voor directeur-bestuurders. De Corporatiedag sluit direct aan op dit verenigingscongres.