Verdieping

Workshop 'Synergie door nieuwe samenwerking corporaties en bouwbedrijven'

Door Bouwend Nederland

Kwalitatief goede en duurzame woningen (ver)bouwen die ook betaalbaar zijn voor huurders. Klinkt gemakkelijk, maar is dat zo? Moeten corporaties en bouwbedrijven efficiënter samenwerken? Wat moet er dan anders? Discussieer hierover tijdens de workshop.

Corporaties willen hun huurders nu en in de toekomst duurzame, goede en betaalbare woningen bieden. Maar de daarvoor benodigde investeringen mogen niet de betaalbaarheid onder druk zetten. En dat vraagt om een nieuwe soort samenwerking tussen corporaties en bouwbedrijven. Waar hebben we het dan over?

Aanwezigen gaan aan de hand van enkele stellingen met elkaar in discussie over dit vraagstuk. Alfred van de Bosch, directeur-bestuurder Woonvisie en Maarten van Duijn, directeur Vastgoed bij bouwbedrijf Heijmans zijn aanwezig om de standpunten van beide kanten te verdedigen. Van Duijn: ‘Ik ben ervan overtuigd dat een beter begrip van elkaars uitdagingen, kansen en beperkingen helpt bij in samenwerking bouwen van goede woningen tegen een betaalbare prijs.’

Deze workshop geeft richting aan de nieuwe relatie tussen corporaties en bouwbedrijven. Na de workshop heb je een beeld waarom een andere manier van samenwerken nodig is en wat dat van beide partijen vraagt.