Verdieping

Workshop 'Slimmer werken met Big data'

Door Corpovenista 

Big data is een bekend begrip, maar wat is het eigenlijk? In deze workshop gaan we in op deze vraag. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld over scheefwonen bij Rijswijk Wonen laten we tevens één van de vele mogelijkheden zien die big data corporaties te bieden heeft.

Praktijkvoorbeeld Rijswijk Wonen
Kennisorganisatie SpringCo analyseerde in opdracht van Rijswijk Wonen met big-datagegevens hoeveel van hun huurders scheef wonen. Zo’n 30 procent van de huurders bleek scheef te wonen op inkomen (grootste deel) en/of op oppervlakte. Gert Jan Hagen Directeur van SpringCo laat tijdens de workshop zien hoe deze analyse is uitgevoerd en welke data hiervoor precies zijn gebruikt. Marion Wendel Adviseur Strategie en beleid, Rijswijk Wonen licht de beleidsimplicaties van het onderzoek toe en hoe big data onderzoek, inzicht geeft in (on)mogelijkheden/kansen en kan worden gebruikt om bijvoorbeeld scheefwonen tegen te gaan. 

Uiteraard gaat Gert Jan kort in op de vragen; wat is big data eigenlijk? En wat kun je er als corporatie allemaal mee?

Na het volgen van deze workshop heb je kennisgemaakt met big data en ken je enkele mogelijkheden die big data jouw organisatie kan bieden.