Evenement

Innovaties op bouwdemo tijdens Corporatiedag

Inspiratie opdoen bij demonstraties van bedrijven over vernieuwingen, innovaties en samenwerkingen in de bouw. Dat is de bouwdemo in een notendop die Aedes samen met leden en samenwerkingspartners van Bouwend Nederland organiseert tijdens de Corporatiedag op 23 november 2017. Gedurende deze middag is er veel aandacht voor de praktijk en leren van elkaar.

Zichtbare innovaties
Benieuwd wat er allemaal te zien is aan innovaties?

  • Kom kijken hoe een scanner platte gegevens omzet naar een 3D model en zo een renovatieproject of verduurzamingsopgave sneller laat verlopen (AC Borst Bouw BV en Cad & Company).
  • Test de bouwhelm van de toekomst en stap in de nieuwe wereld van augmented reality. Maak tevens kennis met een online platform waarin je gebouwen kunt uploaden en zicht krijgt hoe materialen te zijn hergebruiken (Cad & Company).
  • Ontdek manieren hoe je als woningcorporatie het onderhoud beter kunt voorspellen door bijvoorbeeld sensoren te plaatsen in kozijnen (Draisma).
  • Ontdek hoe met sensoren de vochtigheid, luchtkwaliteit en tocht in een woning is te meten en zo objectief kunt aantonen dat het wooncomfort na verbouwing verbeterd is (Heembouw).
  • Maak kennis met de voordelen van datamanagement. Hoe daar mee om te gaan als woningcorporatie, welke informatie is nodig en waar haal je deze informatie vandaan? (ICN Solutions).

Aanmelden voor reservelijst
Ruim 500 corporatiemedewerkers en genodigden hebben zich aangemeld voor de Corporatiedag. Daarmee is de Corporatiedag inmiddels volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden voor de reservelijst via deze link. Rond 10 november maakt Aedes bekend hoeveel extra deelnameplekken er nog zijn.