Nieuws

Genomineerden innovatieprijs i-Opener 2017 bekend

De projecten van Woningstichting Domus, Laurens Wonen en Portaal zijn door de jury uit 23 inzendingen gekozen tot de drie meest innovatieve projecten van Nederland op het gebied van wonen & zorg. Op de Aedes Corporatiedag op 23 november 2017 kiest het aanwezige publiek de uiteindelijke winnaar. De verkiezing van de i-Opener 2017 is dit jaar een samenwerking tussen Aedes en KWH.

De drie projecten

  • Woningstichting Domus: Het nieuwe wonen; op weg naar een slimme woonomgeving en zorggeschikte woningen voor nu en in de toekomst. Een onderzoek/ontwikkeling samen met TU Eindhoven.
  • Laurens Wonen: Samen & Anders; een vitale woongemeenschap waar kwetsbare en minder kwetsbare mensen betaalbaar wonen en diensten voor elkaar uitvoeren.
  • Portaal: Het woonproject ‘Majella Wonen’ waarbij ‘dragende’ en ‘vragende’ bewoners samen in een appartementencomplex wonen.

i-Opener
De i-Opener 2017 is een verkiezing die innovatieve projecten van corporaties gericht op huurders, in het zonnetje zet. Het doel is om innovatieve projecten te delen in de sector. Deze zesde editie staat het thema wonen & zorg centraal. De winnaar van de i-Opener wint een effectmeting van het project.

Meer over de i-Opener. Meer informatie over de Corporatiedag staat op de website van Aedes.