Vereniging

André Drost en Nico Stoop uit raad van commissarissen WormerWonen

Personeelswisselingen op directie- en managementniveau in de corporatiebranche. Heeft u informatie of suggesties voor deze pagina? Mail ze naar aedesmedia@aedes.nl.

André Drost en Nico Stoop uit raad van commissarissen WormerWonen
De raad van commissarissen van WormerWonen in Wormer verandert per 1 december 2017. André Drost (vice-voorzitter en huurderscommissaris) en Nico Stoop (voorzitter) treden af na de maximale termijn van acht jaar. Als voorbereiding op het aftreden van de voorzitter is vorig jaar al een nieuw lid benoemd: Michiel Heerkens. Hij volgt Nico Stoop op als voorzitter. Tom Kuijper is per 1 oktober 2017 benoemd als lid van de raad van commissarissen (huurderscommissaris).

Caroline Timmermans directeur-bestuurder WonenBreburg in Breda
Caroline Timmermans maakt per 1 november 2017 het bestuur van woningcorporatie WonenBreburg in Breda weer compleet. Zij vervangt Aline Zwierstra die onlangs opstapte. Timmermans vormt samen met Hans Pars en Leo Schuld het bestuur. De drie directeur-bestuurders zijn samen verantwoordelijk voor het totale beleid van WonenBreburg. Timmermans werkt al sinds 2006 voor de woningcorporatie.

Annelies Barnard directeur-bestuurder van de Woningstichting in Wageningen
Annelies Barnard is per 1 januari 2018 benoemd tot de nieuwe directeur-bestuurder van de Woningstichting in Wageningen. Tot 1 januari 2018 blijft Wilfried Stribos daar interim directeur-bestuurder. Barnard is nu directeur-bestuurder van Woningstichting Nieuwkoop.

Nieuwe leden raad van commissarissen de Woonmensen
De raad van commissarissen van de Woonmensen (Apeldoorn) heeft per 1 oktober 2017 Maud Groenberg, Ingeborg de Jong en Fred Sterk benoemd als leden van de raad. Ingeborg de Jong en Fred Sterk zijn benoemd  op voordracht van de huurdersbelangenvereniging WijZijn. Maud Groenberg neemt per 1 januari 2018 de voorzittersrol over van Theun Oosterhuis. Hij vertrekt vanwege het verstrijken van de maximale zittingstermijn. 

Marja Duiverman interim-directeur Wonen Wateringen
Marja Duiverman is aangesteld als interim-directeur van woningcorporatie Wonen Wateringen in het Westland. Zij neemt het over van Cihan Daskapan die na ziekte heeft besloten niet terug te keren als directeur.

Jan Putman (interim) directeur-bestuurder Rijswijk Wonen
Jan Putman is per 1 oktober 2017 aangesteld als (interim) directeur-bestuurder door de raad van commissarissen van de Zuid-Hollandse woningcorporatie Rijswijk Wonen. Hij neemt het over van Elisa Dubbelman die de functie tijdelijk vervulde na het vertrek van Željka Udovicic-Schlick. 

Erik Wilders en Marc Breij (her)benoemd tot bestuurders WSW
Erik Wilders is per 1 september 2017 herbenoemd tot bestuurder van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW). Wilders is sinds 2013 bestuurder bij het WSW en blijft dat tot uiterlijk 1 maart 2018. Marc Breij is benoemd tot bestuurder tot 1 januari 2018, met de mogelijkheid van verlenging tot 1 juli 2018. Breij is sinds 2014 manager Risicomanagement bij het WSW.

Joke van den Berg nieuw lid raad van bestuur Woonwaard
Joke van den Berg vormt sinds 1 september 2017 samen met Pierre Sponselee het bestuur van woningcorporatie Woonwaard in Alkmaar. Van den Berg was hiervoor directeur Wonen bij Woonwaard. Die directielaag (directie Wonen en directie Vastgoed) is komen te vervallen. 

Merlien Welzijn nieuwe directeur-bestuurder Woningstichting Sint Antonius van Padua
Per 1 oktober 2017 is Merlien Welzijn (43) benoemd tot directeur-bestuurder van Woningstichting Sint Antonius van Padua (Noordwijkerhout). Welzijn werkte hiervoor als manager Wonen bij Tablis Wonen (Sliedrecht). Zij volgt Aad Verkade op die na een dienstverband van 36 jaar vertrekt bij de corporatie. 

Tanja Liebers directeur-bestuurder Bergopwaarts
Tanja Liebers-van Rooy is per 1 september de nieuwe directeur-bestuurder van de Deurnese woningbouwvereniging Bergopwaarts. Zij werkt sinds 2006 bij deze corporatie en daarvoor werkte zij 12,5 jaar bij woningcorporatie Portaal in Nijmegen. Liebers volgt Chris Theuws op die sinds 1 mei 2017 directeur-bestuurder is bij woningcorporatie De Zaligheden in Eersel.

Jos Valckx interim-directeur-bestuurder Clavis
Per 1 augustus 2017 wordt Jos Valckx de nieuwe interim-directeur-bestuurder van de Zeeuws-Vlaamse woningcorporatie Clavis. Na het vertrek van Robert de Ridder als directeur-bestuurder heeft Wim Poortvliet de functie van waarnemend directeur-bestuurder tijdelijk vervuld. Valckx was eerder directeur-bestuurder van woonstichting Hulst.

Wim Sterkenburg verlaat Woonstede
Directeur-bestuurder Wim Sterkenburg van woningstichting Woonstede gaat met pensioen. Hij werkte 31 jaar lang voor de Edese woningstichting, waarvan de laatste 15 jaar als directeur. Er komt geen opvolger voor Sterkenburg. Marian Teer, nu eveneens directeur bij Woonstede, gaat als enige Woonstede leiden.

Isa Kahraman en Frank Weusthof nieuwe commissarissen Mijande Wonen
Woningcorporatie Mijande Wonen uit Vriezenveen heeft sinds 1 juli 2017 twee nieuwe leden in de raad van commissarissen: Isa Kahraman en Frank Weusthof. Zij volgen de afgetreden leden Leonard Faber en Eric Bessem op. Kahraman is als commissaris ook lid van de auditcommissie van Mijande Wonen, Weusthof is lid van de selectie- en remuneratiecommissie.

Pascale Bartels nieuwe directeur WoonincPlusVitalis
Pascale Bartels is per 1 september 2017 de nieuwe directeur van WoonincPlusVitalis, het samenwerkingsverband tussen woningcorporatie Wooninc en zorgorganisatie Vitalis Zorg Groep in Eindhoven en omgeving. Bartels neemt het stokje over van de interimmanager Ergin Borova. Bartels heeft zestien jaar ervaring in verschillende leidinggevende functies bij de Tilburgse corporatie Tiwos. 

André Loogman nieuwe commissaris Habion
De raad van commissarissen van Habion heeft André Loogman (1962) per 1 juli 2017 benoemd tot commissaris van woningcorporatie Habion. André Loogman is zelfstandig bestuursadviseur, interim-bestuurder en toezichthouder in de publieke sector. Hij zal als commissaris deel uitmaken van de auditcommissie van de RvC. Tom Vroon en Frank van der Heijden treden per 1 juli 2017 uit de RvC van de corporatie, vanwege het verstrijken van de maximale zittingstermijn. Joost van Hoof wordt dan de nieuwe vice-voorzitter.

Reinier van der Kuij lid RvC Ressort Wonen
Reinier van der Kuij is per 12 juni 2017 benoemd als lid van de raad van commissarissen van Ressort Wonen (Rozenburg). Van der Kuij werkt momenteel als onderzoeker-docent aan de TU Delft en als zelfstandig organisatieadviseur.

Sjoerd Quint nieuwe directeur-bestuurder Openbaar Belang
Sjoerd Quint is per 1 september 2017 de nieuwe directeur-bestuurder bij Woningstichting Openbaar Belang (Zwolle). Hij volgt Gerke Brouwer op die afgelopen najaar afscheid nam. Rob van Beek was in de tussentijd interim-bestuurder bij de corporatie. Quint werkte de afgelopen vier jaar als adjunct-directeur bij deltaWonen en werkte eerder bij Dudok Wonen.

Maud Hoezen nieuwe directeur bij de Alliantie
Maud Hoezen is per 1 augustus 2017 directeur Financiën en Bedrijfsvoering bij de Alliantie. Samen met de voorzitter Rob Haans en drie regiodirecteuren vormt zij het directieteam van de Alliantie. Hoezen is sinds 2012 bestuurder bij Mitros. 

Eric van den Einden nieuwe directeur-bestuurder van Woonveste
Eric van den Einden (55) wordt per 1 augustus 2017 de nieuwe directeur-bestuurder bij Woonveste in Drunen. Huidig directeur-bestuurder Aart Jan Gorter gaat dan met pensioen. Van den Einden was sinds 2009 directeur-bestuurder bij Woningstichting Volksbelang, en - vanwege een fusie met Goed Wonen - bij Woonvizier in Made.

Marcel Meulen interim-bestuurder van Vallei Wonen
Marcel Meulen is per 1 juni 2017 bij Vallei Wonen aan de slag als interim directeur-bestuurder voor een aantal maanden. Hij volgt hiermee Erik Lambers op, die na het vertrek van Kees van Kampen voor drie maanden waarnemend bestuurder was.

Jan van der Moolen vertrekt als RvC-voorzitter Lefier
Jan van der Moolen vertrekt als voorzitter van de raad van commissarissen (RvC) van de Groningse woningcorporatie Lefier. Van der Moolen is ook voorzitter van de RvC van Stichting Studentenhuisvesting Utrecht (SSHU) en de Autoriteit woningcorporaties (Aw) vindt die twee functies onverenigbaar. SSHU verzorgt namelijk het beheer voor 452 studentenkamers van Lefier. Lefier hoopt voor 1 september 2017 een nieuwe RvC-voorzitter te vinden.

Margriet Drijver interim-directeur-bestuurder Elkien
Margriet Drijver is sinds 1 juni 2017 interim-directeur-bestuurder van woningcorporatie Elkien in Heerenveen. Zij volgt Alex Bonnema op. Drijver heeft ruime ervaring als (interim-)corporatiebestuurder, onder meer bij Acantus en Parteon. 

Nicole Maarsen verlaat RvC de Alliantie
Nicole Maarsen is per 15 mei 2017 geen lid meer van de raad van commissarissen van woningcorporatie de Alliantie. Zij vertrok vanwege een nieuwe functie als directeur van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Haar opvolger is nog niet bekend.

Alice Jansen – van den Tillaart nieuwe commissaris Thuisvester
Op voordracht van de huurderskoepel CIZO is Alice Jansen – van den Tillaart op 15 februari 2017 benoemd tot lid van de raad van toezicht van Thuisvester. Zij treedt tevens toe tot de Auditcommissie. Jansen is zelfstandig organisatieadviseur.

Marieke Kolsteeg nieuwe directeur-bestuurder Waterweg Wonen
Marieke Kolsteeg wordt per 1 september 2017 de nieuwe directeur-bestuurder van Waterweg Wonen (Vlaardingen). Ze volgt daarmee Harrie Bosch op, die binnenkort met pensioen gaat. Kolsteeg studeerde Bouwkunde en werkt al ruim 20 jaar in de volkshuisvesting in de stadsregio Rotterdam. Op dit moment is ze lid van de directie van Woonbron. Daarnaast is ze voorzitter van het Aedes-netwerk voor vrouwelijke managers.

Annieke Rosier en Jouke Haringsma nieuwe commissarissen Woonstichting VechtHorst
De raad van commissarissen van Woonstichting VechtHorst (Nieuwleusen) heeft twee nieuwe leden benoemd. Per 1 december 2016 maakt Annieke Rosier deel uit van de RvC. Zij heeft een juridische achtergrond. Per 15 maart 2017 is Jouke Haringsma benoemd tot commissaris. Hij heeft een brede ervaring op financieel gebied in de semi-publieke sector.

Marjo Vankan nieuwe directeur-bestuurder HEEMwonen
Marjo Vankan is door de raad van commissarisen van HEEMwonen met terugwerkende kracht per 1 maart 2017 benoemd als directeur-bestuurder van deze woningcorporatie in Kerkrade en Landgraaf. Vankan heeft jarenlange ervaring in de corporatiesector. Zij was onder meer directeur-bestuurder bij een van de fusiepartners van HEEMwonen en vervolgens directeur Wijken bij HEEMwonen. De afgelopen periode was zij er al waarnemend directeur-bestuurder. 

Harrie Bosch nieuwe voorzitter RvC woonstichting SSW
Harrie Bosch wordt per 1 juli 2017 de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van woonstichting SSW. Hij volgt Ron de Haas op, die werd benoemd tot directeur-bestuurder bij woningcorporatie Mozaïek Wonen in Gouda. Bosch is momenteel directeur-bestuurder van Waterweg Wonen in Vlaardingen en gaat per 1 juli 2017 met pensioen.

Helma Janssen-Duighuizen nieuwe commissaris bij Standvast Wonen
Helma Janssen-Duighuizen is per 17 maart benoemd tot nieuw lid van de raad van toezicht van Standvast Wonen (Nijmegen). Ze vervangt Ruud Schouwaert, die in januari na acht jaar lidmaatschap afscheid nam. Janssen-Duighuizen is een ervaren toezichthouder en werkte als leidinggevende bij diverse banken, maar ook als bestuurder in het onderwijs, gezondheidszorg en cultuursector.

Directeur-bestuurder Wooninc Henk Buursink met pensioen
Henk Buursink, directeur-bestuurder bij Wooninc, gaat per 1 mei 2017 met pensioen. De raad van commissarissen heeft besloten zijn positie niet opnieuw in te vullen. Wooninc gaat verder met Angela Pijnenburg als enige directeur-bestuurder.

Hayo Apotheker nieuwe voorzitter RvC Acantus
Hayo Apotheker is benoemd als nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van woningcorporatie Acantus (Veendam). Hij volgt per 1 mei 2017 Yvonne van Mastrigt op, zij begon recent als directeur-bestuurder bij Wooncompagnie. Apotheker is burgemeester van de gemeente Súdwest-Fryslân en daarnaast voorzitter van de raad van toezicht van hogeschool NHL in Leeuwarden.

Angeline Kierkels commissaris bij de Alliantie
Angeline Kierkels is per 1 april 2017 lid van de raad van commissarissen van woningcorporatie de Alliantie. Kierkels werd voorgedragen door de huurdersbelangenvereniging. 

Jolanda Comino benoemd als commissaris bij Woonborg
Jolanda Comino is per 1 maart 2017 benoemd als commissaris bij Woonborg (Vries). Comino werkt bij de gemeente Assen als manager van het Team Ruimte. Ze gaf in het verleden leiding aan bijvoorbeeld de ontwikkeling van het stationsgebied in Assen.

Luut Kroes nieuwe commissaris bij Beter Wonen
Luut Kroes is per 8 februari benoemd tot commissaris bij Beter Wonen (IJsselmuiden). Kroes werkt als directeur Onderwijs en Studenten bij de Rijksuniversiteit Groningen en heeft veel ervaring als toezichthouder. Hij volgt Jan Marskamp op, die acht jaar deel uitmaakte van de RvC van Beter Wonen.

Nieuwe samenstelling RvC HEEMwonen
De raad van commissarissen van HEEMwonen (Kerkrade) is veranderd van samenstelling. Op 21 februari zijn Carola van der Weijden en Dave Huntjens benoemd als nieuwe commissaris. Marjo Hendriks en Jo Souren traden op die datum af. De voorzitter blijft Louis Vroomen. Gedurende 2017 heeft de RvC ook een trainee: Daniëlle Brouwers. Zij volgt bij de Vereniging Toezichthouders Woningcorporaties het traject voor aankomend commissarissen.

Sven Turnhout nieuwe directeur-bestuurder KWH
Op 3 april start Sven Turnhout (35) als directeur-bestuurder bij KWH, het Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector. De afgelopen jaren werkte hij als Expert Innovatie en Onderzoek bij Vilans, het landelijk kenniscentrum voor de langdurige zorg. Daarnaast is hij hoofddocent Master Management en Innovatie aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen en de Hogeschool Rotterdam.

Danny Visser nieuwe directeur-bestuurder Woondiensten Aarwoude
Danny Visser (34) is per 1 april 2017 benoemd als directeur-bestuurder van Woondiensten Aarwoude. Visser werkt sinds 2010 bij de corporatie in verschillende functies.

Eddo Rats regiodirecteur de Alliantie
Eddo Rats is per 20 maart 2017 regiodirecteur bij de Alliantie. Rats wordt verantwoordelijk voor de regio Amsterdam/Almere en voor de VvE-diensten van de woningcorporatie. 

Dominique Strörmann lid RvC SOR
Dominique Strörmann is toegetreden tot de raad van commissarissen van ouderenhuisvester SOR (Rotterdam). Strörmann, die werkt als advocate, is benoemd op voordracht van de huurdersorganisatie.

Chris Theuws verlaat Bergopwaarts 
Na elf jaar verlaat directeur-bestuurder Chris Theuws woningcorporatie Bergopwaarts. Per 1 mei 2017 wordt hij directeur-bestuurder bij Woningstichting De Zaligheden in Eersel. De raad van commissarissen van Bergopwaarts beraadt zich over de werving en invulling van de bestuurdersfunctie bij Bergopwaarts.

Erik Lambers waarnemend bestuurder bij Vallei Wonen
Erik Lambers is tot 1 juni 2017 waarnemend bestuurder bij woningcorporatie Vallei Wonen in Woudenberg. Lambers volgt Kees van Kampen op, die naar woningcorporatie Woongenoot in Nijmegen gaat. De komende maanden zoekt de corporatie een nieuwe directeur-bestuurder. Lambers blijft na deze datum als directeur Bedrijfsvoering in dienst.

Jeroen Frissen nieuwe directeur Strategie bij Vestia
Jeroen Frissen start in april 2017 als directeur Strategie, Beleid en Communicatie bij Vestia. Met bijna 20 jaar ervaring in de corporatiesector in verschillende sleutelposities brengt hij naast innovatief vermogen ook veel ervaring mee.

Nellie Verbugt nieuwe RvC-voorzitter Antares
De raad van commissarissen van Antares (Venlo) heeft een nieuwe voorzitter: Nellie Verbugt. Verbugt was al vice-voorzitter sinds het recente vertrek van John van Graafeiland. Nellie Verbugt is bestuurder van de Zuidelijke Rekenkamer en was in het verleden onder meer directeur van MKB-Limburg en lid van de Tweede Kamer voor de VVD.

Hedwig Verhoeven commissaris bij Staedion
Bij Staedion in Den Haag is Hedwig Verhoeven benoemd als commissaris. In de raad van commissarissen heeft zij de aandachtsgebieden stakeholderontwikkeling en optimalisering klantenfocus en zij is lid van de Auditcommissie. Verhoeven is op dit moment directeur van Stichting Promotie Theater- en Concertbezoek, directeur Werkgeversvereniging Nederlandse Podia (WNP) en directeur Vereniging van Schouwburg- en concertgebouwdirecties (VSCD). 

Harry Platte nieuwe directeur-bestuurder Parteon
Harry Platte wordt per 1 mei 2017 de nieuwe directeur-bestuurder van Parteon (Zaandam). Dan komt er een einde aan de interimperiode van Margriet Drijver, die sinds augustus 2016 Parteon heeft geleid. Platte werkte zeventien jaar bij woningcorporatie Ymere. Sinds 2014 is hij daar als regiomanager verantwoordelijk voor verschillende stadsdelen van Amsterdam.

Kees van Kampen nieuwe directeur-bestuurder Woongenoot
Kees van Kampen, huidig directeur-bestuurder van woningcorporatie Vallei Wonen, wordt de nieuwe directeur-bestuurder van Woongenoot in Nijmegen. Zijn laatste werkdag bij Vallei Wonen is op woensdag 22 februari. Wie Van Kampen opvolgt bij Vallei Wonen is nog niet bekend. 

Twee nieuwe leden raad van commissarissen Habeko wonen
De raad van commissarissen van Habeko wonen heeft sinds 1 januari 2017 twee nieuwe leden: Mariëtte Meulman en Theo Dijt. Zij volgen Theo Olierook en Patrick van ’t Hart op. Lisanne Aalsma is per 1 januari voorzitter van de raad. 

Drie nieuwe commissarissen bij Actium
Yvonne Geerdink, Astrid Veldhuizen en Jacob Bruintjes zijn per 1 januari 2017 als commissaris benoemd bij Actium (Assen). Zij beschikken allen over ruime bestuurlijke ervaring. Het drietal volgt Erik Boer, Leo Van Gent en Willem Urlings op. Bruintjes is per 1 januari 2017 ook de nieuwe voorzitter van de RvC.

Rob van Beek interim-bestuurder Openbaar Belang 
Rob van Beek is onlangs benoemd tot interim-bestuurder bij Woningstichting Openbaar Belang (Zwolle). Hij volgt Gerke Brouwer op, die is vertrokken naar Woongroep Marenland. Van Beek heeft ruime ervaring bij corporaties, overheden en welzijnsinstellingen. De raad van commissarissen van Openbaar Belang start binnenkort met de werving van een nieuwe directeur-bestuurder.

Sjoerd Hooftman nieuwe directeur WOONopMAAT
Sjoerd Hooftman is per 1 maart 2017 de nieuwe directeur van WOONopMAAT (Heemskerk), hij volgt Aad Leek op die met pensioen gaat. De laatste acht jaar was Hooftman directeur van de vereniging Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector (KWH).

Marco van der Wel directeur Zeeuwland
Marco van der Wel (44) is sinds 1 januari 2017 directeur van de fusiecorporatie Zeeuwland. Sinds 1 januari is de juridische fusie van de woningcorporaties Zeeuwland en Woonburg rond. Van der Wel was vanaf 2007 directeur-bestuurder van Woonburg. Daarvoor werkte hij in beleidsfuncties bij woningbouwcorporaties in Sittard, Etten-Leur en Tilburg. 

Kees Karsten interim-bestuurder De Goede Woning
Kees Karsten is per 17 januari 2017 benoemd tot interim-bestuurder van De Goede Woning (Zoetermeer). Karsten vervangt Ed Pannebakker die door ziekte langere tijd niet kan werken.

Gijs van den Berg voorzitter RvC Woonstichting Hulst
Gijs van den Berg is per 1 januari 2017 toegetreden tot de raad van commissarissen van Woonstichting Hulst. In de eerste bijeenkomst dit jaar is hij gekozen tot voorzitter van de RvC. Van den Berg volgt Arie Sponselee op die de maximale zittingstermijn heeft vervuld.

Twee nieuwe leden raad van commissarissen Mozaïek Wonen
De raad van commissarissen van woningcorporatie Mozaïek Wonen heeft sinds 1 januari 2017 twee nieuwe leden: Onno Beljaars en Glenn Eduard. Beljaars volgt Jos Didden op die vanwege het bereiken van de maximale zittingstermijn is afgetreden. Aanleiding van de benoeming van Eduard is de fusie tussen Mozaïek Wonen en Stichting De Woonmaat per 1 januari 2017. Eduard was tot die datum lid van de raad van toezicht van Stichting De Woonmaat.

Janita van Riggelen nieuwe commissaris De Goede Woning
Janita van Riggelen is per 1 januari 2017 benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Woningstichting De Goede Woning (Rijssen). Van Riggelen volgt Gerard Seppenwoolde op die zijn tweede zittingstermijn afsluit.

Jose Wiebes-van Kasteren directeur-bestuurder WoonGoed 2-Duizend
Jose Wiebes-van Kasteren is per 1 januari 2017 de nieuwe directeur-bestuurder van WoonGoed 2-Duizend. Wiebes is momenteel interim-directeur van de woningcorporatie in Reuver.

Jeroen Nobel nieuwe commissaris bij Woningbedrijf Velsen
Jeroen Nobel is benoemd tot lid van de raad van commissarissen (RvC) van Woningbedrijf Velsen. Het is de bedoeling dat Nobel medio 2017 het voorzitterschap van Cees Spijkers overneemt.

Nieuwe commissarissen woningbouwvereniging Lopik
De raad van toezicht van woningbouwvereniging Lopik is in oktober 2016 teruggebracht van vijf naar drie leden. Laurens de Graaf is voorzitter, Marlieke Sijbrandij is vice-voorzitter en Damy Colon is commissaris namens de huurders.

Peter Pels voorzitter RvC Harmonisch Wonen
De raad van toezicht van Stichting Harmonisch Wonen in Lelystad is teruggegaan van vijf naar drie leden. De nieuwe raad bestaat uit Peter Pels (voorzitter), Arnoud Vlak en Sjoerd Vos.

Anita van der Wal nieuwe commissaris KWH
Op 15 februari 2017 treedt Anita van der Wal toe tot de raad van commissarissen van KWH. Zij volgt Susanna Hietbrink op die haar tweede zittingstermijn afsluit. Van der Wal beschikt over een ruime toezichthoudende ervaring in de corporatiesector en daarbuiten. Zij is expert op het thema kwaliteitszorg en het verbeteren van prestaties van organisaties.

Marije Eleveld nieuwe directeur Bo-Ex
De Edese wethouder Marije Eleveld (39) wordt per 1 februari de nieuwe directeur van de Utrechtse woningbouwcorporatie Bo-Ex. Eleveld is bijna vijf jaar wethouder voor de PvdA in Ede en had financiën en ruimtelijke ordening in haar portefeuille. Bo-Ex heeft ongeveer 9.000 woningen in beheer.

Ineke van Gent nieuwe commissaris Lefier
Ineke van Gent is op 25 november 2016 benoemd tot lid van de raad van commissarissen (RvC) van Lefier. Van Gent was van 1998 tot 2012 lid van de Tweede Kamer voor GroenLinks. Ze was tijdens haar Kamerlidmaatschap onder andere voorzitter van de Kamercommissie voor Wonen, Wijken en Integratie. Op dit moment werkt Van Gent als regiodirecteur Noordoost-Nederland voor de Nederlandse Spoorwegen.

UNETO-VNI benoemt Doekle Terpstra tot voorzitter
Doekle Terpstra is per 1 februari 2017 benoemd als voorzitter van UNETO-VNI. De organisatie van ondernemers in de installatiebranche en technische detailhandel ziet in Terpstra een goede kandidaat bij het verwezenlijken van maatschappelijke uitdagingen, zoals de transitie naar een duurzame energievoorziening. Momenteel is Terpstra aanjager van het Techniekpact en het Zorgpact. In het verleden was hij onder meer bestuurslid bij de SER.

Rogier van der Laan nieuwe directeur-bestuurder Woningbedrijf Velsen
Vanaf 1 februari 2017 is Rogier van der Laan de nieuwe directeur-bestuurder van Woningbedrijf Velsen. Hij volgt hier Bob van Zijll op, die de corporatie nu ad interim leidt. Van der Laan is nu nog directeur-bestuurder van Woondiensten Aarwoude in Woubrugge. 

Anne Damen nieuwe directeur Klant & Assetmanagement bij Habion
Bij woningcorporatie Habion is per 1 november 2016 Anne Damen (38) in dienst getreden als adjunct-directeur Klant & Assetmanagement.

Wisselingen in raad van toezicht Woningstichting Barneveld
Erik Teiken treedt op 1 november 2016 toe tot de raad van toezicht van Woningstichting Barneveld. RvT-lid Johan Borre vervangt vanaf die datum Boudewijn de Ridder als voorzitter. De Ridder verlaat de raad van toezicht na twee termijnen van in totaal acht jaar.

Paul Trip commissaris bij Stadgenoot
Sinds 1 oktober 2016 maakt Paul Trip, directeur van Trip vastgoed, deel uit van de raad van commissarissen van Stadgenoot. Hij neemt de plaats in van Pieter Tordoir die eerder dit jaar afscheid nam. De RvC bestaat nu uit Ingrid Hissink (voorzitter), Wim Kuijken (vicevoorzitter), Willem van Leeuwen, Amma Grapperhaus, Gerrit Vreugdenhil en Paul Trip. Trip zal eveneens deel uitmaken van de Auditcommissie van Stadgenoot.

Bas Maassen interim-voorzitter Woningbouwvereniging Laren
Bas Maassen is per 10 oktober 2016 benoemd tot interim-bestuursvoorzitter van Woningbouwvereniging Laren. Zijn benoeming is tijdelijk van aard omdat de woningcorporatie mogelijk wil gaan fuseren. Maassen volgt Jeanine Janssen op.

Martijn de Loor lid raad van commissarissen Dudok Wonen 
Martijn de Loor (1961) is op 29 juni 2016 benoemd tot lid van de raad van commissarissen (RvC) van Dudok Wonen te Hilversum. Hij is voorgedragen door de huurdersbelangenvereniging uit het werkgebied van de corporatie. De Loor volgt mevrouw Lamers op, die is afgetreden wegens het verstrijken van de zittingstermijn.

Liesbeth Brouwer-de Jong nieuwe directeur-bestuurder bij Woningstichting Barneveld
Liesbeth Brouwer-de Jong start op 1 december 2016 als directeur-bestuurder bij Woningstichting Barneveld. Ze volgt hier Arjen Jongstra op, die in september vertrok naar woningcorporatie Ons Huis in Apeldoorn. Brouwer-de Jong is op dit moment werkzaam als bestuurssecretaris bij woningstichting Woonstede in Ede.

Leon van Halder nieuwe commissaris SVWN
Leon van Halder treedt op 1 november 2016 toe tot de raad van toezicht van de Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland (SVWN). Op 1 oktober 2017 neemt hij de rol van voorzitter over van Steven de Waal. Van Halder werkt nu als voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen. Hij werkte eerder in verschillende functies bij de Rijksoverheid, onder meer als directeur-generaal Wonen, Wijken en Integratie bij het toenmalige ministerie van VROM.

Yvonne van Mastrigt nieuwe directeur-bestuurder Wooncompagnie
Yvonne van Mastrigt is vanaf januari 2017 directeur-bestuurder van woningcorporatie Wooncompagnie. Ze volgt John Hendriks op, die in december 2016 met pensioen gaat. Van Mastrigt vormt samen met Stefan van Schaik het tweekoppig bestuur.

Ton de Rond bestuurder Habion
Ton de Rond is per 1 oktober 2016 directeur-bestuurder bij ouderenhuisvester Habion op onder meer de onderwerpen Financiën en Bedrijfsvoering. Hij vormt voortaan samen met de huidige directeur-bestuurder Peter Boerenfijn het bestuur van Habion.

Erik Dannenberg en Astrid Schulting nieuwe commissarissen SWZ
Erik Dannenberg en Astrid Schulting zijn per 29 september 2016 benoemd als lid van de raad van commissarissen van Woningstichting SWZ in Zwolle. Per 1 januari 2017 neemt Dannenberg (oud-wethouder van de gemeente Zwolle) de rol van voorzitter over van Theun Oosterhuis.

Ludo Wijngaarden voorzitter raad van commissarissen Stek
Per 1 oktober 2016 is Ludo Wijngaarden de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van woningcorporatie Stek. Hij volgt hiermee de heer Nico Schoof op, die vanwege de afloop van het ambtstermijn aftreedt als voorzitter.

Gerrit Bauke Fokkema nieuwe commissaris Thús Wonen
Gerrit Bauke Fokkema begint op 1 januari 2017 als huurderscommissaris in de raad van commissarissen van woningcorporatie Thús Wonen in Dokkum.

Cihan Daskapan nieuwe directeur-bestuurder van Wonen Wateringen
Cihan Daskapan (33) is de nieuwe directeur-bestuurder van Wonen Wateringen. Hij volgt André van den Berg op, die de afgelopen 18 jaar directeur-bestuurder van de corporatie was en nu met pensioen gaat.

Cees Tip nieuwe directeur-bestuurder Intermaris
Cees Tip (45) is per 1 januari 2017 de nieuwe directeur-bestuurder van Intermaris. Tip is de opvolger van Martin Hoiting, die na 19 jaar met pensioen gaat.

Robert de Ridder van Clavis naar l’escaut woonservice
Robert de Ridder is vanaf 1 januari 2017 de nieuwe directeur van l’escaut woonservice in Vlissingen. Hij volgt dan Jan van Beekhuizen op, die vanaf 1 maart 2017 met vroegpensioen gaat. Nu is De Ridder nog bestuurder bij woningcorporatie Clavis in Terneuzen. Clavis start binnenkort met de werving van een nieuwe directeur-bestuurder.

Nieuwe commissarissen bij woningbouwvereniging Langedijk
Janneke Sinnige en Piet Kerkvliet zijn per 14 september 2016 lid van de raad van commissarissen van woningbouwvereniging Langedijk. Ze werden benoemd tijdens de algemene ledenvergadering van de woningbouwvereniging.

Peter Winterman nieuwe directeur-bestuurder Ons Huis Enschede
Peter Winterman begint op 1 januari 2017 als nieuwe directeur-bestuurder van Ons Huis in Enschede. Tot die tijd is Winterman nog directeur-bestuurder van Woningstichting Hellendoorn, een functie die hij sinds 2011 bekleedt.

Karin Broekhuizen nieuwe commissaris WSL
Karin Broekhuizen is per 1 september lid van de raad van toezicht van Woningstichting Leusden (WSL). Ze werd voorgedragen door de huurdersorganisatie Huurders Leusden Voor Elkaar (HLVE).

Gerke Brouwer nieuwe directeur-bestuurder Woongroep Marenland
Gerke Brouwer is vanaf 1 november 2016 directeur-bestuurder van Woongroep Marenland in Appingedam. Hij volgt daar de gepensioneerde Willie Dieterman op. Brouwer heeft ruim 30 jaar ervaring in de volkshuisvesting en is op dit moment directeur-bestuurder van Woningstichting Openbaar Belang in Zwolle.

Margriet Drijver interim-bestuurder Parteon
Margriet Drijver is sinds half augustus 2016 interim-bestuurder bij woningcorporatie Parteon uit Zaandam. Zij is daar Cees van Boven opgevolgd, die nu werkt bij Woonzorg Nederland. De raad van commissarissen van Parteon is op zoek naar een permanente bestuurder.

Annemiek Janzen nieuwe commissaris Dunavie
De raad van commissarissen van woningcorporatie Dunavie (Katwijk) benoemt per 1 september 2016 Annemiek Janzen tot nieuwe commissaris. De Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ (SHD) droeg Janzen voor. Janzen gaat zich binnen de RvC richten op HRM en bestuurlijke en organisatorische onderwerpen.

Luc Severijnen directeur-bestuurder ’thuis
Per 1 december 2016 gaat Luc Severijnen aan de slag als directeur-bestuurder bij woningcorporatie ’thuis. De huidige bestuurders Lies de Groot en Hilde van der Herten beëindigen hun werkzaamheden per 1 januari 2017. Severijnen was onder meer directeur bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst en directeur bij de dienst Werk en Inkomen van de gemeente Rotterdam. Corporatie ’thuis biedt woningen aan in de gemeenten Son en Breugel, Best, Eindhoven, Veldhoven en Waalre.

Hannah Bovenkerk (interim)bestuurder bij WSW
Per 1 september 2016 werkt Hannah Bovenkerk als (interim)bestuurder bij WSW. Zij is benoemd voor zes maanden, met een uitloop tot maximaal negen maanden. Bovenkerk heeft als opdracht de WSW te begeleiden naar een volgende fase met een daarbij passende samenstelling van het bestuur. Bovenkerk begeleidde als veranderkundige veel fusies bij grote not-for-profit-organisaties waarbij de nadruk lag op structuurwijziging, performanceverbetering en cultuuromslag.

Gerard Anderiesen vertrekt bij Stadgenoot
Bestuurder Gerard Anderiesen (62) treedt per 1 oktober 2016 af als bestuurder bij woningcorporatie Stadgenoot in Amsterdam. Hij blijft tot 1 januari 2017 in dienst om zijn taken over te dragen. Stadgenoot gaat verder onder eenhoofdige leiding. Zijn taken worden verdeeld over de huidige bestuursvoorzitter Marien de Langen en de vier directeuren.

Bram Lipsch directeur-bestuurder Jutphaas Wonen
Bram Lipsch is per 1 september 2016 benoemd tot nieuwe directeur-bestuurder van Jutphaas Wonen. Lipsch is de afgelopen 15 jaar als manager, adviseur en projectleider werkzaam geweest bij verschillende woningcorporaties.

Tom Bank nieuwe commissaris seniorenhuisvester SOR
Tom Bank is eind juli toegetreden tot de raad van commissarissen van woningcorporatie SOR. Hij is benoemd op voordracht van de huurdersorganisatie. Bank is directeur Algemene Zaken bij GGZ-Rivierduinen. Bank volgt Leny Houben op, die aan het einde van haar zittingsperiode was.

Nieuwe samenstelling RvC Trivire
Mieke Reynen is per 1 juli lid van de raad van commissarissen van Trivire. De RvC heeft sinds die datum ook een andere samenstelling: de nieuwe voorzitter is Leny Braks, zij vervangt Harry van der Vossen. En de nieuwe vice-voorzitter is Arco van de Ven, hij volgt Dirk ten Veen op.

Kennemer Wonen benoemt Nelleke Huisman tot commissaris
Nelleke Huisman is vanaf 1 juli benoemd als lid van de raad van commissarissen van Kennemer Wonen (Alkmaar). Huisman is door de huurdersorganisaties voorgedragen. Vicevoorzitter Wim Jan Schotten heeft per 1 juli na acht jaar afscheid genomen van de RvC van Kennemer Wonen.

Melanie Maatman nieuwe commissaris Patrimonium Barendrecht
Melanie Maatman is per 1 juli 2016 benoemd als commissaris bij Patrimonium Barendrecht. Zij vervult de vacature die ontstaan is door het aftreden van Gerda Welleman aan het einde van haar maximale benoemingstermijn. Maatman werkt als directeur Uitvoering bij UWV Werkbedrijf.
Daarnaast is Gemma Oosterman herbenoemd als commissaris voor een periode van vier jaar.

Nieuw directieteam Woonbedrijf
Vanaf 1 juli 2016 is het directieteam van Woonbedrijf in Eindhoven gewijzigd. Ingrid de Boer is algemeen directeur/bestuurder. Zij voert samen met drie directeuren de dagelijkse leiding en vormt samen met hen het directieteam. Paul Tholenaars (voorheen manager Wonen) is benoemd als directeur Wonen en Paul Terwisscha van Scheltinga (voorheen manager Vastgoed) als directeur Vastgoed. Er is nog een vacature voor de functie directeur Financiën en Bedrijfsvoering.

Egbert Dekker manager Vastgoed bij de Alliantie
Egbert Dekker is benoemd tot manager Vastgoed bij de Alliantie regio Amsterdam/Almere. Hij volgt Larry Bath op, die met pensioen is gegaan. Dekker was hiervoor werkzaam als manager Vastgoed in de regio Amersfoort.

Liesbeth Marchesini directeur-bestuurder Tablis Wonen
Liesbeth Marchesini is per 1 september 2016 benoemd tot nieuwe directeur-bestuurder van Tablis Wonen (Sliedrecht). Zij werkte eerder als bestuurder bij Mitros en bij de Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland.

Twee nieuwe commissarissen bij Rondom Wonen
Krista den Drijver en Mariëlle Broekman zijn per 1 augustus 2016 benoemd tot commissaris bij Rondom Wonen (Pijnacker-Nootdorp). Den Drijver is directeur-grootaandeelhouder van Puur Management BV en associé bij de Lysias Group. Broekman werkt als advocaat in Rotterdam.

Servatius breidt RvT uit met twee leden
Harry Salemink en Peter Sampers zijn benoemd als lid van de raad van toezicht van de Maastrichtse corporatie Servatius. De RvT bestaat daarmee per 1 juli 2016 uit zes leden. Beiden zijn benoemd voor vier jaar. Salemink vertegenwoordigt de RvT in de vastgoedcommissie, Sampers neemt zitting in de auditcommissie van Servatius. Harry Salemink is tevens vicevoorzitter van de raad van commissarissen van Woonstichting ’thuis in Eindhoven.

Van Hoesel treedt terug als bestuurder WSW
Birgitte van Hoesel treedt terug als bestuurder van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW). Van Hoesel heeft de afgelopen vier jaar als bestuurder een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en implementatie van het risicobeoordelingsmodel van het WSW. Dit proces is nu afgerond. Zij richt zich als directeur in de komende tijd exclusief op het project verticaal toezicht.
De RvC van het WSW stelt op korte termijn een interim-bestuurder aan naast bestuurder Erik Wilders. Deze krijgt als hoofdtaak om een veranderingsproces in gang te zetten om de organisatie naar een volgende fase te brengen met een daarbij passende samenstelling van het bestuur.

Mijande Wonen benoemt twee nieuwe commissarissen
Rits Verkerk en Linda Sanders zijn per 1 juli door Mijande Wonen (Vriezenveen) tot commissaris benoemd. Zij volgen respectievelijk Edwin Burgerhout en Sylvo Gaastra op. Verkerk is benoemd op de financiële zetel en Sanders is voorgedragen door de huurders.

Habion benoemt drie nieuwe commissarissen
Joost van Hoof, Arnoud Klerkx en Carla van der Weerdt-Norder zijn per 1 juli 2016 commissaris bij ouderenhuisvester Habion. Twee van de drie commissarissen zijn aangedragen door huurdersorganisaties.

Anja van Gorsel nieuw lid RvC Staedion
Anja van Gorsel is per 1 juli 2016 toegetreden tot de raad van commissarissen van woningcorporatie Staedion (Den Haag). Dit gebeurde op voordracht van de huurdersvereniging. Anita van der Wal treedt af als voorzitter van de RvC na het aflopen van haar zittingstermijn. Per 1 juli volgt Joop van Oosten haar op die sinds 2011 lid is van de RvC.

Khalid Boutachekourt nieuwe voorzitter Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties
Khalid Boutachekourt is de nieuwe voorzitter van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties, de belangenvereniging van Amsterdamse woningcorporaties. Hij volgt Ankie Verlaan op, die de afgelopen acht jaar voorzitter was. Boutachekourt is directeur van organisatieadviesbureau Publinc. en commissaris bij onder meer de NOS. Directeur van de AFWC is Egbert de Vries. Boutachekourt gaat het overleg voorzitten van het Platform Woningcorporaties Noordvleugel Randstad (PWNR), het platform van de 15 corporaties uit de regio Amsterdam.

Guido van Woerkom nieuwe voorzitter VTW
De algemene ledenvergadering van de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties heeft Guido van Woerkom (1955) op 28 juni 2016 gekozen tot voorzitter voor de periode 2016-2020. Van Woerkom kent de sector vanuit zijn rol als voorzitter van de RvC van Ymere. Tussen 1999 en 2014 was hij hoofddirecteur van de ANWB. ‘Het is in mijn rol essentieel om goed te luisteren naar opmerkingen, kanttekeningen en bezwaren, maar tegelijkertijd ook om de koers vast te houden’, zegt Van Woerkom in een kennismakingsinterview op de site van de VTW. Van Woerkom volgt Heino van Essen op, die sinds 2008 voorzitter van de VTW was.

Ton Selten nieuwe voorzitter Woonbond en Saskia Bolten nieuw bestuurslid
Ton Selten is vanaf 27 juni 2016 de nieuwe voorzitter van de Woonbond. Hij volgt Jan Laurier op. Selten begon zijn carrière in de volkshuisvesting als opbouwwerker. Daarna was hij onder meer directeur en bestuurder van de woningcorporaties Wooncom en Lefier. Saskia Bolten is sinds 27 juni nieuw algemeen bestuurslid en vervangt Theo Bouwman. Bolten is mediator, gespecialiseerd in het openbaar bestuur en publieke dienstverlening. Eerder was ze wethouder in Delft en burgermeester van Steenbergen.

Arjen Jongstra verruilt Woningstichting Barneveld voor Ons Huis
Directeur-bestuurder Arjen Jongstra van Woningstichting Barneveld is vanaf 1 september 2016 directeur-bestuurder van Ons Huis in Apeldoorn. Jongstra werkte zes jaar voor Woningstichting Barneveld en volgt bij Ons Huis Maarten van Gessel op.

Hamit Karakus voorzitter Keurmerk Leegstandbeheer
Platform 31-directeur Hamit Karakus is vanaf 1 juli 2016 voorzitter van het Keurmerk Leegstandbeheer. Hij volgt daar waarnemend voorzitter Frits Nuss op. Karakus doet deze werkzaamheden naast zijn werk bij Platform 31.

Ron Nulkes commissaris Woningstichting Sint Antonius van Padua
Per 15 mei 2016 is Ron Nulkes benoemd tot commissaris bij Woningstichting Sint Antonius van Padua. Nulkes is werkzaam als directeur bij de Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid.

Antoine Fraaij nieuwe directeur DUWO
Per 1 september 2016 is Antoine Fraaij de nieuwe algemeen directeur van DUWO. Fraaij is nu nog werkzaam als directeur bij de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar hij onder meer verantwoordelijk is voor het vastgoed. Fraaij is de opvolger van Jan Benschop die na 23 jaar afscheid nam van de studentenhuisvester met 30.000 woningen in Amsterdam, Delft, Den Haag, Leiden, Wageningen en Deventer.

Zeljka Udovicic-Schlick nieuwe directeur-bestuurder Rijswijk Wonen
Zeljka Udovicic-Schlick start per 18 juli 2016 als directeur-bestuurder bij Rijswijk Wonen. Ze neemt de functie over van Peter Ruigrok die twee jaar interim-bestuurder was. Udovicic-Schlick werkte eerder onder andere als regiodirecteur bij Havensteder en als manager Wonen bij Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam.

Tinka van Rood nieuwe bestuurder Trivire
Tinke van Rood is per 1 augustus 2016 bestuurder van woningcorporatie Trivire in Dordrecht. Zij volgt Wim van der Linden op, die na 30 jaar afscheid neemt van Trivire. Van Rood is sinds 1993 actief in de corporatiesector. De laatste jaren was zij directeur Vastgoed bij Vestia.

Van Boven en Pureveen nieuwe directeur-bestuurders Woonzorg Nederland
Cees van Boven en Arnold Pureveen zijn vanaf 1 augustus 2016 de nieuwe directeur-bestuurders van seniorenhuisvester Woonzorg Nederland. Zij vormen een tweekoppig bestuur, met Van Boven als voorzitter. Van Boven is momenteel nog directeur-bestuurder van woningcorporatie Parteon in Zaanstad. Pureveen is financieel directeur bij de Alliantie in Hilversum.

Bob van Zijll nieuwe bestuurder Woningbedrijf Velsen
Bob van Zijll is per 18 april 2016 interim-bestuurder van Woningbedrijf Velsen in IJmuiden. Van Zijll was jarenlang bestuurder van Pré Wonen en nam daar in februari afscheid. De aanstelling van Van Zijll is tijdelijk; Woningbedrijf Velsen is op zoek naar een geschikte kandidaat voor de functie.

Anita Tijsma nieuwe bestuurder Acantus
Anita Tijsma is vanaf 15 augustus 2016 directeur-bestuurder van de Veendamse woningcorporatie Acantus. Tijsma is sinds 2005 directeur bij Zorggroep Meander. Daarvoor vervulde zij diverse functies bij zorgorganisaties, waaronder Icare en UMCG. Ze volgt Margriet Drijver op, die eind oktober 2015 aantrad als interim-bestuurder na het vertrek van Johan Krul.

Erwin Zwijnenburg en Arlette Sprokkereef nieuwe bestuurders bij Woonkracht10
Erwin Zwijnenburg is per 1 maart 2016 de nieuwe bestuursvoorzitter van Woonkracht10 (Drechtsteden). Zwijnenburg was voorheen directeur bij Woonbron. Hij vormt samen met Arlette Sprokkereef, die per 1 september vorig jaar aantrad, de raad van bestuur. Sprokkereef werkte eerder als bestuurslid bij zorgaanbieder stichting Zuidwester.

Daphne Braal en Klaas Franken nieuwe bestuurders Vidomes
Daphne Braal, oud-directeur van het Centraal Fonds Volkshuisvesting, is vanaf 1 april 2016 bestuursvoorzitter van woningcorporatie Vidomes uit Delft. Klaas Franken vergezelt haar als lid van de raad van bestuur. Franken was voorheen interim-manager Bedrijfsvoering en Financiën bij verschillende woningcorporaties. Braal houdt zich bezig met volkshuisvesting, Franken richt zich op bedrijfsvoering.

Leo Urgel interim-bestuurder bij Jutphaas Wonen
Leo Urgel is per 1 maart interim-bestuurder bij Jutphaas Wonen in Nieuwegein. Na 10 jaar is Margaret Zeeman afgetreden als directeur-bestuurder. Zeeman blijft lid van het landelijk Expertteam (kantoor)transformatie.

Epke Wiersema nieuwe commissaris De Volmacht
Epke Wiersema is op 14 maart 2016 benoemd tot lid van de raad van commissarissen van woningstichting De Volmacht in Gieten. Wiersema is voorgedragen door de huurdersvereniging en volgt Hans Oostmeijer op, die aftreedt vanwege het verstrijken van de zittingstermijn.

Daphne Pieters directeur-bestuurder Wonen Midden-Delfland
Per 1 mei 2016 is Daphne Pieters benoemd tot directeur-bestuurder van Wonen Midden-Delfland. De afgelopen jaren werkte Pieters bij verschillende kleine en grote woningcorporaties als directeur en manager. Pieters volgt Ab Abbinga op die met pensioen gaat.

Vertrek bestuurders Hilde van Herten en Lies de Groot bij ’thuis
Bestuurders Hilde van Herten en Lies de Goot vertrekken per 1 januari 2017 bij de Eindhovense woningcorporatie ’thuis. Zij vertrekken vanwege persoonlijke ambities en omdat ’thuis volgens hen nu een sterke organisatie is, die verder kan onder een nieuwe leiding.

Nieuwe commissarissen Provides
De raad van commissarissen (RvC) van woningcorporatie Provides in IJsselstein heeft per 4 februari 2016 twee nieuwe leden. Jaap Schepen is de nieuwe voorzitter en Ineke Strijp werd door de huurdersvereniging voorgedragen. Met de nieuwe RvC is het aantal commissarissen bij Provides teruggebracht van vijf naar drie. Ed Caris, Anke Koren en Marion van Hoof-Ward zijn begin februari afgetreden.

Waarnemend Aedes-directeur Hanny van den Berg nieuwe directeur OSB
Na 13 jaar dienstverband gaat waarnemend directeur en manager Leden- en verenigingszaken Hanny van den Berg een nieuwe uitdaging aan. Ze treedt met ingang van 1 mei 2016 als directeur in dienst van OSB, de brancheorganisatie van schoonmaak- en glazenwassersbedrijven. Sinds 2002 bekleedde zij bij Aedes verschillende functies.

Mirjam Kräwinkel nieuwe directeur-bestuurder woCom
Mirjam Kräwinkel is vanaf 1 mei 2016 directeur-bestuurder van de Brabantse woningcorporatie woCom. Kräwinkel werkte de afgelopen 16 jaar in de corporatiesector. Zij volgt Kees Strik op, die zes jaar directeur is geweest van woCom.

Joost Lobée nieuwe directeur-bestuurder Compaen
Joost Lobée is vanaf 1 april 2016 directeur-bestuurder van de Helmondse woningcorporatie Compaen. Lobée was de afgelopen jaren manager Vastgoed bij Woningstichting Geertruidenberg. Hij volgt Paul Schmidt op, die na 21 jaar afscheid neemt van de corporatie.

Jeroen Pepers nieuwe directeur Aedes
Jeroen Pepers (1968) wordt per 9 mei 2016 algemeen directeur van Aedes vereniging van woningcorporaties. Pepers heeft jarenlange werkervaring bij brancheorganisaties. Hij is sinds 2010 directeur van het A+O fonds gemeenten. Het A+O fonds is een sectorfonds van gemeentelijke overheids- en werknemersorganisaties en voert programma’s uit op het terrein van organisatieverandering, arbeidsmarkt en HRM.

Ton Bos waarnemend directeur Woningbedrijf Velsen
Tanja Morsheim, directeur-bestuurder van Woningbedrijf Velsen in IJmuiden treedt per 1 mei 2016 uit dienst. Vanaf 23 februari 2016 totdat de opvolging is geregeld neemt Ton Bos de functie van directeur waar.

Frans Desloover directeur-bestuurder Ressort Wonen
Met ingang van 14 april 2016 is Frans Desloover de nieuwe directeur-bestuurder van Ressort Wonen te Rozenburg. Hij volgt Jan Schrijver op die op 1 mei met flexpensioen gaat.

Maarten van Gessel directeur-bestuurder Het Gooi en Omstreken
Maarten van Gessel is vanaf 1 juli 2016 directeur-bestuurder van woningcorporatie Het Gooi en Omstreken. Hij volgt Jos Flemminks Smit op, die met pensioen gaat. Tot die tijd is Van Gessel directeur-bestuurder van Ons Huis in Apeldoorn, een functie die hij sinds 2011 bekleedt.

Myrthe Scheltema de Heere commissaris bij Woonwaard
Myrthe Scheltema de Heere is per februari 2016 lid van de raad van commissarissen van woningcorporatie Woonwaard. Zij is lid geworden op voordracht van de Huurdersbelangenvereniging Noord-Kennemerland.

Trees van Haarst nieuwe directeur-bestuurder Patrimonium
Trees van Haarst start per 1 februari 2016 als directeur-bestuurder bij Patrimonium woonservice in Veenendaal. Zij volgt Piet de Vrije op, die op die datum aftreedt.

Wibo van Hekken lid raad van commissarissen Rondom Wonen
Wibo van Hekken (1969) is op 15 januari 2016 benoemd tot lid van de raad van commissarissen (RvC) van Rondom Wonen te Pijnacker-Nootdorp. Hij is mede voorgedragen door de huurdersvereniging uit het werkgebied van de corporatie. Van Hekken volgt mevrouw Vegter op, die is afgetreden wegens het verstrijken van de zittingsstermijn.

Esther Borstlap nieuwe directeur-bestuurder Woonborg
Esther Borstlap is per 14 maart 2016 de nieuwe directeur-bestuurder van woningcorporatie Woonborg in Vries. Ze volgt Jacob Kielman op, die 1 april afscheid neemt.

Ron de Haas directeur-bestuurder Mozaïek Wonen
Ron de Haas is per 1 februari 2016 directeur-bestuurder van Mozaïek Wonen. Hij is sinds mei 2015 al interim-bestuurder bij de corporatie in Gouda.

Willem van Duijn directeur-bestuurder Noordwijkse Woningstichting
Willem van Duijn is per 1 februari 2016 directeur-bestuurder van de Noordwijkse Woningstichting. Op dit moment is hij nog wethouder van de gemeente Katwijk. Van Duijn volgt Auke Uilkema op die met pensioen is gegaan.

Nieuwe leiding WoonGoed 2-Duizend
Vanaf 1 januari 2016 heeft WoonGoed 2-Duizend in Reuver een nieuwe tweehoofdige leiding op interim basis. Jan Verschaeren is benoemd tot statutair bestuurder. De dagelijkse leiding als directeur is in handen van José Wiebes. Beide aanstellingen gelden tot 1 augustus 2016. De voormalig statutair bestuurder Karel Boonen blijft tot uiterlijk 1 augustus nog projectwerkzaamheden uitvoeren.

Gerard van Bortel nieuwe voorzitter RvC Parteon
Gerard van Bortel is per 1 januari 2016 de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen bij woningcorporatie Parteon in Wormerveer. Hij volgt Johan Conijn op, die lid wordt van de RvC van BNG Bank. Van Bortel is momenteel vicevoorzitter van de RvC.

Martha Buitenkamp lid raad van commissarissen Woonconcept
Martha Buitenkamp is op 18 december 2015 benoemd tot lid van de raad van commissarissen (RvC) van woningcorporatie Woonconcept. Zij is voorgedragen door de huurdersverenigingen uit het werkgebied van de corporatie. Buitenkamp was eerder acht jaar commissaris bij woningcorporatie Nijestee in Groningen, ook op voordracht van huurders.

Hanke Gielen nieuwe directeur-bestuurder Waardwonen
Hanke Gielen-Struik is vanaf 18 januari 2016 directeur-bestuurder van woningcorporatie Waardwonen uit Huissen. Zij volgt Leo Urgel op, die vanaf juli 2015 tijdelijk bestuurder is bij Waardwonen. Gielen heeft ruime ervaring in de volkshuisvesting.

Nicole Peeters nieuwe directeur-bestuurder Woonconcept
Nicole Peeters is benoemd tot directeur-bestuurder van de Drentse woningcorporatie Woonconcept. Zij volgt 25 januari 2016 interim-directeur Jacques Thielen op. Nicole Peeters is nu werkzaam als directeur Vastgoed bij Staedion in Den Haag.

Anke Huntjens nieuwe bestuurder Pré Wonen
Anke Huntjens start per 1 februari 2016 als bestuurder van Pré Wonen. Zij volgt Bob van Zijll op, die in het voorjaar van 2016 met pensioen gaat.

Trees van Haarst nieuwe directeur Patrimonium woonservice
Met ingang van 1 februari 2016 is Trees van Haarst directeur van Patrimonium woonservice in Veenendaal. Zij volgt Piet de Vrije op, die met pensioen gaat. Van Haarst was vanaf 2009 werkzaam bij Portaal in Utrecht. Eerder werkte ze bij de gemeenten Rotterdam, Arnhem en Eindhoven.

Marianne Straks directeur-bestuurder WoonInvest
Per 1 oktober is Marianne Straks interim directeur-bestuurder van WoonInvest. Zij volgt Johan Over de Vest op die vanaf november 2014 die functie vervulde. Marianne Straks was onder andere werkzaam bij Aedes, ActiZ en zorgorganisatie Cordaan. In haar vorige functie was zij bestuurder van zorginstelling Kalorama.

Kees van Nieuwamerongen directeur Autoriteit woningcorporaties
Kees van Nieuwamerongen is sinds 1 november 2015 directeur van de Autoriteit woningcorporaties, het orgaan dat toezicht houdt op corporaties. Van Nieuwamerongen was hiervoor secretaris van het College financieel toezicht van Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Daarbij was hij directeur van het secretariaat dat gevestigd is in Willemstad, Curaçao, en Philipsburg, Sint Maarten. Hij volgt Jacqueline Lamé op, die de functie vanaf 1 juli 2015 tijdelijk vervulde.

Directeur Jan Boeve vertrekt bij Aedes
Na vijfeneenhalf jaar vertrekt algemeen directeur Jan Boeve bij Aedes vereniging van woningcorporaties. Boeve treedt met ingang van 1 februari 2016 in dienst van Transport en Logistiek Nederland, de ondernemersorganisatie voor transportbedrijven en logistiek dienstverleners. Het algemeen bestuur van Aedes gaat op zoek naar een opvolger. Sinds 1 september 2010 is Jan Boeve algemeen directeur van Aedes. Daarvoor was hij werkzaam voor Bouwend Nederland, BouwNed, NVOB en CBW.

Jos Duijsters en Martijn Langenberg in Raad van Toezicht Woningbelang
De Raad van Toezicht van Woningbelang heeft twee nieuwe leden met een financiële achtergrond. Jos Duijsters was tot voor kort voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Rabobank Valkenswaard en Waalre. Martijn Langenberg is werkzaam bij Franklin Templeton Investments. Woningbelang heeft woningen in Valkenswaard en Bergeijk.

Elisabeth ter Borg nieuwe directeur-bestuurder van Omnivera GWZ
Met ingang van 1 oktober 2015 is Elisabeth ter Borg directeur-bestuurder van Omnivera GWZ. Deze woningcorporatie is ontstaan uit een fusie tussen Omnivera en Goed Wonen Zederik. Ter Borg was onder andere werkzaam bij Het Oosten (nu Stadgenoot) en Jutphaas Wonen. Ook was zij toezichthouder bij Stichting Woningbeheer Betuwe en Stichting Wonen Naarden.

Arie Elsenaar nieuwe voorzitter RvC van Patrimonium
Arie Elsenaar is per 21 september 2015 voorzitter van de Raad van Commissarissen van Patrimonium woonservice in Veenendaal. Elsenaar maakte al deel uit van de RvC in de functie van vice-voorzitter. Hij volgt Bram van Hunnik op, die stopt als commissaris.

Hassan Najja nieuwe directeur-bestuurder SOR
Hassan Najja is de nieuwe directeur-bestuurder van seniorenhuisvester SOR in Rotterdam. Hij volgt Harry Rietveld op, die met pensioen is gegaan. Najja was directeur Maatschappelijk Presteren bij woningcorporatie Lefier in Groningen. Daarvoor was hij onder meer wethouder in Venray en directeur Mens en Maatschappij bij Wonen Limburg. In de RvC van SOR is Stef Fleischeuer benoemd op voordracht van de huurdersorganisatie.

Peter Hoogvliet directeur-bestuurder MeerWonen
Sinds juni 2015 is Peter Hoogvliet directeur-bestuurder van MeerWonen. Deze woningcorporatie is ontstaan uit een fusie van Alkemade Wonen en Woningstichting Buitenlust. Hoogvliet heeft ruim vijftien jaar managementervaring in de volkshuisvesting, onder andere bij Vestia.

Jan de Vries nieuwe algemeen directeur ActiZ
Jan de Vries wordt per 1 januari 2016 algemeen directeur van ActiZ, branchevereniging van zorgorganisaties. De laatste vijf jaar was De Vries directeur van branchevereniging MEE Nederland. Als lid van de Tweede Kamer voor het CDA was hij woordvoerder onderwijs en zorg. De Vries volgt Aad Koster op, die na ruim 10 jaar ActiZ verlaat.

Johan Krul vertrekt bij Acantus
Johan Krul vertrekt als directeur-bestuurder bij woningcorporatie Acantus. Hij heeft per 1 januari 2016 een nieuwe functie aanvaard bij de beoogde fusieorganisatie van Plantein en Zorggroep Tellens in Friesland. Acantus heeft de procedure voor zijn opvolging gestart.

Mirjam van der Heijden weg bij SBBS
Directeur-bestuurder Mirjam van der Heijden heeft afscheid genomen van SBBS. De seniorenhuisvester met drie serviceflats in Soesterberg is nog op zoek naar een opvolger.

Carla van de Wiel vertrekt bij Vidomes
Per 1 december 2015 gaat Carla van de Wiel weg bij Vidomes. Zij is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Treant Zorggroep. Van de Wiel gaf 6,5 jaar leiding aan de Zuid-Hollandse woningcorporatie.

Anne Vlaskamp en Jan Cooijmans nieuwe commissarissen Elkien
De Friese woningcorporatie Elkien heeft twee nieuwe commissarissen: Anne Vlaskamp en Jan Cooijmans. Vlaskamp was voorheen financieel bestuurder bij Friesland Bank, Cooijmans is actief als interim manager via zijn adviesbureau JC Consultancy. Cooijmans heeft uitgebreide bestuurlijke ervaring, onder meer in de gezondheidszorg. Vlaskamp en Cooijmans vervangen de in januari 2015 afgetreden Koos Gerlofs en Joke van Leeuwen, die in november 2015 aftreedt.

Gerrit Vreugdenhil nieuwe commissaris Stadgenoot
Gerrit Vreugdenhil is per 1 september 2015 commissaris bij de Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot. Vreugdenhil werd voorgedragen door huurdersorganisatie Huurgenoot. Hij vervangt Kitty Roozemond en Hein Blocks.

Nieuwe samenstelling RvC Goed Wonen
Goed Wonen in Gemert heeft per 1 augustus een nieuwe samenstelling van de raad van commissarissen (RvC). De voorzitter Grard van der Zanden is afgetreden vanwege het einde van zijn zittingsperiode. Zittend commissaris Harrie Oosterlee is de nieuwe voorzitter. Hij is directeur van jeugdzorgorganisatie Korein Services. Masi Mohammadi is een nieuwe commissaris. Zij is lector bij het Kenniscentrum Technologie en Samenleving, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Monique Govers nieuwe directeur-bestuurder Omnia Wonen
Monique Govers start op 1 augustus 2015 als directeur-bestuurder van Omnia Wonen (Harderwijk). Nu is zij nog directeur Klant & Vastgoed bij woningcorporatie Zayaz. Daarvoor was zij directeur bij Mitros en adjunct-directeur bij Portaal-Utrecht. Govers volgt Gerard van de Ven op die in juni met pensioen is gegaan.

Chris Schaapman nieuwe directeur-bestuurder Elan Wonen
Per 1 november 2015 treedt Chris Schaapman aan als directeur-bestuurder bij Elan Wonen. Hij is nu nog directeur en loco-gemeentesecretaris bij de gemeente Alphen aan den Rijn en is daar onder meer verantwoordelijk voor stedelijke ontwikkeling en beheer en voor het overleg met de corporaties. Schaapman volgt Grischa Lowinsky op die met pensioen gaat. Ook Arend Mol van Elan Wonen beëindigt zijn bestuurdersrol om er als manager Financiën & Organisatie door te gaan.

Petra Rutten commissaris bij WoonInvest
Petra Rutten is per 1 juli 2015 lid van de raad van commissarissen van woningcorporatie WoonInvest in Voorburg. Ze vervangt Hans Reijnen, die aftreedt wegens het bereiken van de maximale zittingstermijn.

Leo Urgel directeur-bestuurder van Waardwonen
Leo Urgel is per 1 juli 2015 benoemd tot interim-directeurbestuurder van Waardwonen. Hij volgt bestuurder Sije Holwerda op, die per 1 juli 2015 is benoemd tot directeur-bestuurder van De Huismeesters in Groningen.

Peter Manders directeur-bestuurder Patrimonium Barendrecht
Peter Manders start 1 september 2015 als nieuwe directeur-bestuurder van woonvereniging Patrimonium Barendrecht. Manders volgt bij Patrimonium Barendrecht Marja van Leeuwen op, die op 1 juli vertrekt. Frank aan de Wiel is tot september waarnemend directeur-bestuurder.

Hans Pars nieuwe bestuursvoorzitter WonenBreburg
Hans Pars treedt vanaf 1 augustus 2015 aan als directeur-bestuurder bij WonenBreburg. Hij vormt dan samen met Leo Schuld en Aline Zwierstra een collegiaal bestuur. De drie directeur-bestuurders zullen samen verantwoordelijk èn aanspreekbaar zijn voor het totale beleid van WonenBreburg. De portefeuilleverdeling bepalen de bestuurders nog in overleg.
Hans Pars heeft bestuurlijke functies vervuld bij verschillende vastgoedbedrijven. Sinds 2013 is hij verbonden aan de adviesgroep Woningcorporaties van Twynstra Gudde, met als specialisatie strategische en organisatorische vraagstukken bij corporaties.

Birgitte de Maar lid RvB Rochdale
Birgitte de Maar treedt per 1 juli 2015 toe als lid van de raad van bestuur van Woningstichting Rochdale. De Maar werkte sinds januari 2014 als manager van de afdeling Vastgoed bij Rochdale. Ze gaat zich richten op onder meer de portefeuilles vastgoed en dagelijks onderhoud.

Twee nieuwe commissarissen bij SallandWonen
SallandWonen heeft per 1 juni 2015 twee nieuwe commissarissen: Eddy Veenstra, met de deskundigheid financieel en volkshuisvestelijk en Leonard Faber, met HRM-, bedrijfskundige en bestuurlijke deskundigheid. Ze zijn voor een periode van vier jaar aangesteld. Met ingang van 1 juli 2015 treedt Leen van Veen af vanwege het einde van zijn zittingsperiode.

Nieuwe directeur-bestuurder Woningstichting Nijkerk
Woningstichting Nijkerk heeft Peter Toonen benoemd tot nieuwe directeur-bestuurder. Op 1 juli 2015 volgt hij Bertus Rakhorst op die met pensioen gaat.

Jessie van Rooij directeur-bestuurder SSW
Jessie van Rooij volgt per 1 juli 2015 Ad van Zijl op als directeur-bestuurder van Woonstichting SSW uit De Bilt. Van Rooij is nu directeur Vastgoed bij zorginstelling Vitalis WoonZorg Groep. Ook heeft Van Rooij nu nog een aantal nevenfuncties, waaronder commissariaten bij woningcorporaties. Deze werkzaamheden zal zij neerleggen.

Harry Rietveld vertrekt bij SOR
Harry Rietveld vertrekt per 1 oktober 2015 bij de Rotterdamse woningcorporatie Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR) omdat hij met pensioen gaat. De wervingsprocedure voor een opvolger is inmiddels gestart.

Sije Holwerda nieuwe directeur-bestuurder De Huismeesters
De raad van commissarissen van woningstichting De Huismeesters in Groningen heeft Sije Holwerda per 1 juli 2015 benoemd tot directeur-bestuurder. Tot die tijd is hij nog directeur-bestuurder van Waardwonen in Huissen. Bij De Huismeesters volgt Holwerda de huidige directeur-bestuurder Peter Hillenga op die met pensioen gaat.

Martine Visser interim-bestuurder bij Centrada
Martine Visser start 17 augustus 2015 als bestuurder bij woningcorporatie Centrada in Lelystad, voor een periode van 18 maanden. Ze volgt Eep Bronkhorst op die per 1 september 2015 met pensioen gaat.

Hester van Buren directeur-bestuurder Rochdale
Hester van Buren wordt per 1 juli 2015 directeur-bestuurder van woningcorporatie Rochdale (Amsterdam). Van Buren werkte eerder als directeur Wonen bij de Amsterdamse corporatie Stadgenoot en was sinds 2010 lid van het bestuur van Rochdale. Van Buren volgt René Grotendorst op die na 40 jaar werken meer tijd wil besteden aan andere dingen.