Instrumenten

Blauwdruk Socialmediastrategie beschikbaar voor woningcorporaties

Iedere woningcorporatie worstelt op haar eigen manier met sociale media. Bij de een is de webcare nog maar net op orde, de ander vraagt zich af: hoe bouw ik een community en weer een ander wil een contentstrategie ontwikkelen. Woningcorporaties Nederland ontwikkelde samen met RauwCC de Blauwdruk Socialmediastrategie woningcorporaties die in iedere fase van het proces inspireert tot het stellen van de juiste vragen.

Sociale media zijn ongekend populair. Maar, wat kunnen ze voor jouw organisatie betekenen? Voor wie doen we het? Waar begin je? Wat levert het op? Dat stippel je uit in een socialemediastrategie. Meerdere corporaties, waaronder 3BWonen, Ymere, Woonconcept en Mitros, werkten mee aan het ontwikkelen van de Blauwdruk Socialmediastrategie woningcorporaties.

Doelen formuleren
De strategie helpt corporaties op weg met het formuleren van haalbare doelen en
doelstellingen, het kiezen van de juiste doelgroep en het onderzoeken van en inleven in de doelgroep. Alle inzichten neem je mee in de contentstrategie. Tot slot
geeft de blauwdruk inzicht in de werking van community’s en tips en tricks van
collega-corporaties.

Aan de slag!
Ben je corporatie-medewerker en wil je aan de slag met de Blauwdruk Socialmediastrategie woningcorporaties? Meld je aan bij de besloten Facebookgroep Woningcorporaties Nederland en download daar de strategie.