Praktijk

Kennismaken en aandacht voor verduurzamen: impressie van de Dag van het Huren

Op bijna 60 locaties in heel Nederland organiseerden woningcorporaties op de Dag van het Huren zaterdag 7 oktober talloze activiteiten. Huurders en andere belangstellenden maakten kennis met het dagelijkse werk van corporaties en met elkaar. Ondanks het matige weer kwamen er veel mensen even langs. Een impressie.

Weervrouw en energiecoaches
Tijdens het open huis van ProWonen in het Achterhoekse Borculo ging veel aandacht naar energiebesparing. Voormalig weervrouw Helga van Leur inspireerde bezoekers met haar kennis over energie, milieu en duurzaamheid. Energiecoaches van VerduurSaam Energieloket gaven handige energiebespaartips. Er was informatie over zonnepanelen te krijgen naast uiteenlopende informatie over wonen, huren en alles wat daarmee te maken heeft. Bestuursleden van de verschillende huurdersverenigingen waren er om te laten zien wat ze voor huurders kunnen betekenen. 

Duurzame modelwoningen
Woningbouwvereniging St. Willibrordus en Wassenaarsche Bouwstichting organiseerden de Dag van het Huren samen met huurdersorganisaties, de gemeente en de Federatie van Wassenaarse Ouderenorganisaties. Beide corporaties hielden open huis in twee modelwoningen waar energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd. Aedes-voorzitter Marnix Norder was een van de bezoekers. Huurders konden in een sportkantine informatie krijgen over allerlei onderwerpen over wonen en huren. De woonconsulenten van beide corporaties waren voortdurend bezig met het beantwoorden van vragen van huurders.

Bloemetje en een praatje
100 trouwe huurders die langer dan 30 jaar een huis van 3B Wonen huren, kregen een bedankje en een bloemenbon. Bij drie huurders bracht directeur Frans Weterings het bloemetje persoonlijk langs en maakte een praatje over het huis en de buurt.

Geschiedenis
Actium deed dit jaar voor het eerst mee aan de Dag van het Huren. Het was een erg geslaagde en gezellige dag, met alleen maar vrolijke gezichten. Actium had via streekkrantjes, website en social media huurders en andere belangstellenden uitgenodigd voor een middag in het Drents Museum, want 7 oktober was ook de Dag van de Drentse geschiedenis. De middag begon met een lunch en een welkomstpraatje van manager Klant & strategie Marcel van Halteren. Het bezoek aan het museum werd begeleid door medewerkers van Actium die meteen een praatje konden maken.


De Dag van het Huren is een initiatief van woningcorporaties en Aedes. Meer informatie op dagvanhethuren.nu.