Persbericht

7 oktober: Dag van het Huren

Oktober is de maand van het wonen, 7 oktober is de Dag van het Huren. Meer dan 50 woningcorporaties organiseren komende zaterdag activiteiten in wijken, dorpen en steden. Tijdens de Dag van het Huren staat de ontmoeting met huidige en toekomstige huurders centraal.

Met een virtual reality-bril in Voorburg je nieuwe woning bekijken, tips van Helga van Leur over energie en duurzaamheid in Borculo, een rondleiding door de eerste nul-op-de-meter nieuwbouwwoningen in Heerhugowaard of gewoon met de huismeester of directeur een kop koffie drinken en praten over je buurt of je woning; iedere deelnemende corporatie vult de Dag van het Huren op haar eigen manier in.

Al meer dan 150 jaar zorgen woningcorporaties ervoor dat mensen goed kunnen wonen. Meer dan vier miljoen Nederlanders – één op drie huishoudens – wonen in een corporatiewoning. Huurders en andere belangstellenden krijgen op de Dag van het Huren de kans vertrouwd te raken met het dagelijks werk van woningcorporaties en hun bijdrage aan de samenleving.

De Dag van het Huren is een initiatief van woningcorporaties en branchevereniging Aedes. Meer informatie over de verschillende activiteiten is te vinden op www.dagvanhethuren.nu