1 oktober: Dag van het Huren 2016

Een gesprek met de huismeester, op de koffie bij de corporatiedirecteur, of juist de corporatie die met koffie en al bij huurders op de stoep staat. De ontmoeting staat centraal, tijdens de jaarlijkse Dag van het Huren op zaterdag 1 oktober. Net als in 2015, toen de Dag van het Huren voor het eerst plaatsvond.

Woningcorporaties organiseren op ruim 50 locaties activiteiten in wijken, dorpen en steden: iedere deelnemende corporatie heeft haar eigen activiteiten. Bezoekers kunnen in gesprek met corporatiemedewerkers, om mee te denken en te praten over hun buurt en over huren in Nederland. Maar denk ook aan speeddaten met een interieuradviseur, een workshop bloembakken maken en een rondleiding langs nieuwe bouwprojecten.
 
Al meer dan 150 jaar zorgen woningcorporaties ervoor dat mensen goed kunnen wonen. Meer dan vier miljoen Nederlanders – één op drie huishoudens – wonen in een corporatiewoning. Huurders en andere belangstellenden krijgen op de Dag van het Huren de kans vertrouwd te raken met het dagelijks werk van woningcorporaties en de bijdrage van corporaties aan de samenleving.
 
De Dag van het Huren is een initiatief van woningcorporaties en branchevereniging Aedes.