Persvoorlichting

 • De dienstdoende persvoorlichter is zowel tijdens als buiten kantooruren bereikbaar via de perstelefoon: 06 534 099 67 (let op: geen sms- of Whatsapp-functie).

  E-mail: persvoorlichting@aedes.nl
   

  Alerts
  Wilt u direct op de hoogte blijven van alle berichten die op Aedes.nl verschijnen, meld u dan hier aan voor e-mail alerts.

Aedes in de media

 • NOS Journaal: Woningcorporaties sneller in actie bij huurachterstand
  In het NOS Journaal van woensdag 5 april een reportage over de inspanningen van woningcorporatie Woonconcept in Hoogeveen om huisuitzettingen te voorkomen. Aedes-voorzitter Marnix Norder waarschuwt dat er vaak een groter probleem schuil gaat achter huurachterstanden en dat het aantal huisuitzettingen daardoor weer kan stijgen. ‘We willen liever na twee dagen met een hulpverlener aanbellen dan na twee maanden met de politie om in te grijpen. Dat kan nu niet door privacywetgeving.’
  Bekijk het NOS Journaal (vanaf 16.21 minuten)
  Verder besteden onder meer Trouw en De Volkskrant aandacht aan de uitkomsten van de jaarlijkse Aedes-enquête Huisuitzettingen en Huurachterstanden.
  Trouw: Minder mensen uit huis gezet, maar niet minder problemen
  De Volkskrant: Nieuw beleid woningcorporaties werpt vruchten af
   

  Marnix Norder in BNR Hemmen: ‘Met elkaar antwoord geven op woonvragen’
  Aedes-voorzitter Marnix Norder is vrijdag 17 maart te gast in het BNR-programma van Roelof Hemmen. Zij gaan in gesprek over de verkiezingen, de formatie en wonen in Nederland. ‘We moeten met een Woonagenda antwoord geven op de woonvragen van mensen.’
  Beluister de uitzending (vanaf 47.42 minuten)
   

  Norder in AD: ‘De politiek gaat vaak voorbij aan de leefwereld van mensen’​


  In het Algemeen Dagblad van zaterdag 4 maart 2017 een interview met Aedes-voorzitter Marnix Norder. Daarin pleit hij voor een Woonagenda met gemeenten, de Woonbond, maatschappelijke organisaties en de politiek. ‘Wat ons betreft zou het de komende tijd over vier dingen moeten gaan: meer sociale woningen, verduurzaming, beter inspelen op mensen met zorgvragen en betaalbaar wonen.’
   

Voorzitter Marnix Norder

 • Marnix Norder (1965) is sinds 1 januari 2017 voorzitter van Aedes vereniging van woningcorporaties.

  Norder heeft meer dan 15 jaar ervaring in het openbaar bestuur. In de periode van 1996 tot 2014 was hij actief in de politiek. Eerst als Statenlid en gedeputeerde in de Provincie Zuid-Holland en vanaf 2004 als wethouder Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie van de gemeente Den Haag. Tevens was Norder locoburgemeester van Den Haag.

  Tot het voorjaar van 2016 was hij in opdracht van het ministerie van VWS en de VNG tevens voorzitter van het Aanjaagteam Langer Zelfstandig Wonen. Daarnaast was hij tot december 2015 ambassadeur en voorzitter van het Expertteam Eigenbouw van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, dat gemeenten ondersteunt bij beleid en projecten.

  Naast het voorzitterschap van Aedes is Marnix Norder actief als mede-eigenaar van Steenvlinder. Dit is een sociale onderneming, opgericht in 2014, die zelfbouw en transformatie van gebouwen mogelijk maakt. Deze projecten richten zich op particulieren (kopers) en hebben geen relatie met de sociale huursector.

  ____________________________________________________________________________________________

   

  - Curriculum vitae Marnix Norder < download cv >

  - Rechtenvrije persfoto's van Marnix Norder:
     - Portret
     - Staand

  - Logo Aedes vereniging van woningcorporaties < download .jpg >

   

  Rechtenvrije persfoto’s van Marnix Norder zijn binnenkort hier te downloaden.