Persvoorlichting

 • De dienstdoende persvoorlichter is zowel tijdens als buiten kantooruren bereikbaar via de perstelefoon: 06 534 099 67 (let op: geen sms- of Whatsapp-functie).

  E-mail: [email protected]
   

  Alerts
  Wilt u direct op de hoogte blijven van alle berichten die op Aedes.nl verschijnen, meld u dan hier aan voor e-mail alerts.

Voorzitter

 • Martin van Rijn is sinds 1 september 2020 voorzitter van Aedes vereniging van woningcorporaties.

  Van Rijn (Rotterdam, 7 februari 1956) heeft jarenlange politieke en bestuurlijke ervaring. Hij begon zijn loopbaan in 1980 bij het toenmalige ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu. Daar was hij onder meer hoofd van de afdeling Inspectie Woningcorporaties. Als plaatsvervangend directeur-generaal was hij vanaf 1995 verantwoordelijk voor grotestedenbeleid en de sociale huursector. In de periode 2000-2007 werkte hij als directeur-generaal bij de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

  In 2008 werd Van Rijn voorzitter van de raad van bestuur van pensioenuitvoerder PGGM. Van 2012 tot 2017 was hij staatssecretaris van VWS in het kabinet-Rutte II. Tot zijn beëdiging als minister voor Medische Zorg en Sport in maart 2020 was Van Rijn voorzitter van de raad van bestuur van ziekenhuisgroep Reinier Haga.

  Op 2 februari 2021 trad Van Rijn toe tot de raad van advies van de Amsterdam School of Real Estate (ASRE). De ASRE is hét academisch instituut voor vastgoedkunde. 

  Downloads
  Portretfoto Martin van Rijn (fotocredit: Aedes / Simone-Michelle de Blouw)