Persvoorlichting

 • De dienstdoende persvoorlichter is zowel tijdens als buiten kantooruren bereikbaar via de perstelefoon: 06 534 099 67 (let op: geen sms- of Whatsapp-functie).

  E-mail: persvoorlichting@aedes.nl
   

  Alerts
  Wilt u direct op de hoogte blijven van alle berichten die op Aedes.nl verschijnen, meld u dan hier aan voor e-mail alerts.

Aedes in de media

 • Norder in AD: ‘De politiek gaat vaak voorbij aan de leefwereld van mensen’​


  In het Algemeen Dagblad van zaterdag 4 maart 2017 een interview met Aedes-voorzitter Marnix Norder. Daarin pleit hij voor een Woonagenda met gemeenten, de Woonbond, maatschappelijke organisaties en de politiek. ‘Wat ons betreft zou het de komende tijd over vier dingen moeten gaan: meer sociale woningen, verduurzaming, beter inspelen op mensen met zorgvragen en betaalbaar wonen.’
   

  Marnix Norder in Nieuwsuur: ‘Heel veel vraag van gewone mensen naar een gewone woning’
  Nieuwsuur besteedt op 14 februari 2017 aandacht aan het tekort aan huurwoningen voor mensen met een middeninkomen. Aedes-voorzitter Marnix Norder is te gast in de studio: ‘Corporaties kregen niet de ruimte om te bouwen. Wij zijn blij dat nu de vraag aan woningcorporaties wordt gesteld: kunnen jullie wat doen? Er is heel veel vraag van gewone mensen naar een gewone woning. Wij willen de woningzoekende en de huurder die niet kan doorstromen gewoon helpen.’
  Bekijk het Nieuwsuur-item

Voorzitter Marnix Norder

 • Marnix Norder (1965) is sinds 1 januari 2017 voorzitter van Aedes vereniging van woningcorporaties.

  Norder heeft meer dan 15 jaar ervaring in het openbaar bestuur. In de periode van 1996 tot 2014 was hij actief in de politiek. Eerst als Statenlid en gedeputeerde in de Provincie Zuid-Holland en vanaf 2004 als wethouder Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie van de gemeente Den Haag. Tevens was Norder locoburgemeester van Den Haag.

  Tot het voorjaar van 2016 was hij in opdracht van het ministerie van VWS en de VNG tevens voorzitter van het Aanjaagteam Langer Zelfstandig Wonen. Daarnaast was hij tot december 2015 ambassadeur en voorzitter van het Expertteam Eigenbouw van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, dat gemeenten ondersteunt bij beleid en projecten.

  Naast het voorzitterschap van Aedes is Marnix Norder actief als mede-eigenaar van Steenvlinder. Dit is een sociale onderneming, opgericht in 2014, die zelfbouw en transformatie van gebouwen mogelijk maakt. Deze projecten richten zich op particulieren (kopers) en hebben geen relatie met de sociale huursector.

  ____________________________________________________________________________________________

   

  - Curriculum vitae Marnix Norder < download cv >

  - Rechtenvrije persfoto's van Marnix Norder:
     - Portret
     - Staand

  - Logo Aedes vereniging van woningcorporaties < download .jpg >

   

  Rechtenvrije persfoto’s van Marnix Norder zijn binnenkort hier te downloaden.