Evenement

10 november

Groene Huisvesters: HR-tapwaterinstallaties zonder aardgas

Tijd:

Locatie: Online, via videocall

Vidomes, GroenWest en Vestia werken samen aan oplossingen voor installaties voor warm tapwater die voor huurders aantrekkelijker zijn dan een HR-combiketel, grotere elektrische boiler of collectief warm tapwater op gas. De HR-tapwaterinstallatie zonder aardgas levert CO2-reductie, lagere woonlasten en het comfort van een HR combi-ketel. Vidomes, GroenWest en Vestia realiseerden met BeterBad, Hametech en TNO een aantal pilots om verschillende oplossingen voor de MEED (Multifunctionele Energie-efficiente Douchecabine) uit te testen. TNO draagt bij aan de doorontwikkeling van het product en aan het meten van de prestaties. De resultaten worden medio 2021 gepubliceerd.

Vidomes installeerde de douchecabines in een appartementengebouw in Zoetermeer als beoogde vervanger van een 60 liter boiler. Er zijn twee complete douche-units geplaatst met een hoog rendement (80%) warmteterugwinning en een geïntegreerde 10 liter boiler. De bewoner bespaart op energiekosten, kan comfortabel douchen en de badkamer wordt veel minder vochtig. Bart de Boer, Vidomes deelt de ervaringen.

Groenwest paste de installaties toe in een nieuwbouwproject in combinatie met infrarood panelen voor de verwarming. Egbert Kunst, Groenwest licht dit toe.

Wie / wat / waar

Soort bijeenkomst Symposium
Startdatum 10-11-2021 10:00 uur
Einddatum 10-11-2021 11:30 uur
Locatie Online, via videocall
Kosten gratis
Organisatie

Groene Huisvesters
Op thema’s delen corporatie die deelnemen aan Groene Huisvesters ervaring en kennis met alle corporaties om de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad te versnellen. De opgehaalde knelpunten en bevindingen worden geagendeerd op de bestuurlijke tafel in het overleg met Aedes, Woonbond, VNG en het ministerie van BZK. De agenda en nieuws staan op www.groenehuisvesters.nl.

Deze sessie is mogelijk door een financiële bijdrage van Aedes, Groene Huisvesters en RVO.

Meer informatie / aanmelden

Website Groene Huisvesters
Aanmelden