Evenement

29 september

Groene Huisvesters: Urgenda aanpak naar gasloos wonen

Tijd:

Locatie: Online, via videocall

Urgenda werkt vanuit het principe niet maximaal isoleren maar vanuit label B of C komen tot CO2-neutraal wonen. Zij draaien de vraag om: wat kan ik rendabel investeren in plaats van wat kost het mij om een NOM-woning te realiseren. Uitgangspunt is dat de huurder ervoor kiest. Deze vraaggestuurde aanpak bevalt Parteon en de bewoners erg goed.

Het meenemen van de eigen organisatie in een vraaggestuurde aanpak vraagt aandacht. Bij Parteon was niet iedereen overtuigd dat de Urgenda-aanpak de beste aanpak zou zijn. In Assendelft zijn drie bewoners gevonden die als ambassadeurs de maatregelen gratis hebben gekregen. 

Mara van Sluis, Manager Klanten en Jeroen Stolks, projectleider Vastgoed, Parteon delen de ervaringen om met de Urgenda-aanpak woningen naar gasloos te verbeteren.

Wie / wat / waar

Soort bijeenkomst Webinar
Startdatum 29-09-2021 10:00 uur
Einddatum 29-09-2021 11:30 uur
Locatie Online, via videocall
Kosten gratis
Organisatie

Groene Huisvesters
Op thema’s delen corporatie die deelnemen aan Groene Huisvesters ervaring en kennis met alle corporaties om de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad te versnellen. De opgehaalde knelpunten en bevindingen worden geagendeerd op de bestuurlijke tafel in het overleg met Aedes, Woonbond, VNG en het ministerie van BZK. De agenda en nieuws staan op www.groenehuisvesters.nl.

Deze sessie is mogelijk door een financiële bijdrage van Aedes, Groene Huisvesters en RVO.

 

Meer informatie / aanmelden

Website Groene Huisvesters
Aanmelden