Evenement

7 juli

Groene Huisvesters: Natuurinclusieve en klimaatbestendige wijkaanpak

Tijd:

Locatie: online, via videocall

Kerckebosch Zeist is de natuurinclusieve gebiedsontwikkeling. Volgens de jury natuurinclusief bouwen bewijst Kerckebosch dat bouwen aan een gezond leefmilieu voor mens en natuur heel goed samengaat. Sterker nog; door consequent met oog voor de natuur te ontwikkelen, is juist extra woonkwaliteit ontstaan.

Voor de uitvoering van de plannen richtten de gemeente Zeist en woningcorporatie Woongoed Zeist de Wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch (WOM) op. In het natuurgebied met bos en beide worden 1.000 nieuwe en gerenoveerde duurzame woningen gerealiseerd. Maar liefst de helft zijn sociale huurwoningen. In het hart van de wijk is een centrale plek met bestaande en nieuwe voorzieningen. Hier vind je een winkelcentrum, ontmoetingsplek, scholen, kinderopvang en zorgwoningen.

Evert Jan Roelofsen, directeur WOM Kerckebosch) en Henk van Veldhuisen (projectleider Woongoed Zeist) presenteren de natuurinclusieve en klimaatbestendige wijkaanpak in Zeist. Leer van de ervaringen opgedaan bij dit prachtige voorbeeldproject.

 

Wie / wat / waar

Soort bijeenkomst Webinar
Startdatum 07-07-2021 10:00 uur
Einddatum 07-07-2021 11:30 uur
Locatie online, via videocall
Kosten gratis
Organisatie

Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig organiseren in 2021 zes excursies over corporaties en klimaatadaptatie

Meer informatie / aanmelden

Website Groene Huisvesters
Aanmelden