Evenement

9 juni

Groene Huisvesters: Hittestress

Tijd:

Locatie: Online, via videocall

Bij de helft van de huurders is hitte een thema en bijna tweederde van de corporaties heeft klachten over hittestress van huurders ontvangen. De klachten leiden nog niet tot een structurele hitte-aanpak door de woningcorporatie. Corporaties hebben grote behoefte aan meer kennis. Dit zijn de belangrijkste conclusies van de enquête Hittestress van Groene Huisvesters. In de bouwsteen Hittestress belicht Groene Huisvesters een mooi voorbeeld. In deze sessie delen we kennis over hittestress. 

Groene Huisvesters participeert met een aantal corporaties in het RAAK project ‘Onderzoek naar maatregelen voor het verminderen van de koelbehoefte in bestaande woningen en de betekenis van de koelbehoefte voor de energietransitie’. Graag delen we de ervaringen van de corporaties die deelnemen aan dit project en gaan we het gesprek aan hoe jouw corporatie kan bijdragen.

Marieke van der Linde, TAUW en Froukje de Vries van de Hogeschool van Amsterdam delen het onderzoek naar hittestress. Een van de deelnemende corporaties aan het onderzoek deelt de ervaring met en aanpak rondom hittestress.

Madeleen Helmer, Klimaatverbond Nederland, gaat in op de start van de Hittegroep  voor corporaties. Op 9 september is de Kick-off van deze Hittegroep. Heb jij interesse in deelname in deze Hittegroep, sluit je aan op 9 juni!

 

Wie / wat / waar

Soort bijeenkomst Webinar
Startdatum 09-06-2021 10:00 uur
Einddatum 09-06-2021 11:30 uur
Locatie Online, via videocall
Kosten gratis
Organisatie

Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig organiseren in 2021 zes excursies over corporaties en klimaatadaptatie

Meer informatie / aanmelden

Website Groene Huisvesters
Aanmelden