Evenement

26 mei

Groene Huisvesters: Tuinen, hoe komen we samen tot een groene wijk

Tijd:

Locatie: Online, via videocall

Hoe kantelen we de verstening en zorgen we voor meer groen in de woonomgeving? Hoe betrekken we bewoners bij de inrichting en onderhoud van tuinen? En hoe vergroten we de biodiversiteit? Dit zijn de belangrijkste vragen voor corporaties. Zo blijkt uit de enquête Tuinen van Groene Huisvesters. In de bouwsteen Tuinen verzamelde Groene Huisvesters een aantal mooie voorbeelden. Graag delen wij opnieuw een mooi voorbeeld vanuit Amsterdam.

Marjan Kootwijk en Mike Bonsen delen de ervaring opgedaan in Tuindorp Oostzaan met de tuinen. Zij gaan in op de vraag hoe komen we samen tot een groene wijk. 

Mirko van Ingen van Amsterdam Rainproof gaan in op de rol van de gemeente. Zij helpt de huurders bij het wippen en het gratis afvoeren van tegels. Deze tegelservice wordt gewaardeerd door bewoners. De samenwerking met de corporatie is zo positief ontvangen door zowel de corporatie als de bewoners als de gemeente dat deze in de toekomst wordt uitgebouwd. Leer van de oplossingen die in Amsterdam zijn uitgetest.

Marlou Boerbooms gaat in op de start van de Tuinengroep voor corporaties. Op 29 juni is de Kick-off van deze Tuinengroep. Heb jij interesse in deelname in deze Tuinengroep, sluit je aan op 26 mei.

Wie / wat / waar

Soort bijeenkomst Webinar
Startdatum 26-05-2021 10:00 uur
Einddatum 26-05-2021 11:30 uur
Locatie Online, via videocall
Kosten gratis
Organisatie

Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig organiseren in 2021 zes excursies over corporaties en klimaatadaptatie

Meer informatie / aanmelden

Website Groene Huisvesters
Aanmelden