Evenement

21 april

Groene Huisvesters: Circulaire en klimaatbestendige renovatie

Tijd:

Locatie: online, via videocall

Het opvangen van water draagt bij aan een meer gezonde, groene en leefbare woonomgeving. Aan de hand van voorbeelden van de Amsterdamse corporaties laten we zien hoe woningen in een gebied met wateroverlast door extreme buien, meerwaarde krijgen door het water te benutten. De Alliantie deelt de ervaringen met een renovatie aan het Staalmanplein.

Tom Bergevoet van temp architecture presenteert Het gebouw als watermachine, de BNA – Stad x Klimaat. Het boek gaat in op oplossingen om bestaande corporatie woningen een nieuwe levenscyclus te geven, inspelend op het veranderende klimaat. Dit kan met eenvoudige ingrepen, zoals het toevoegen van regentuinen en zonwering. Een blauwgroen dak en het upgraden van de installaties dragen bij.

Marcel Grootenboer van de Alliantie en Eric Leijten, vanLogchies gaan in op de renovatie van 124 appartementen aan het Staalmanplein. De portiek-etage woningen uit de jaren 50 hebben een tweede leven gekregen. Het gebouw is gerenoveerd in plaats van gesloopt en nieuw gebouwd. Dat zorgt voor een CO2-reductie van 25 procent. De woningen hebben energielabel B dankzij isolatie van gevels, vloeren en daken, het installeren van zonnepanelen en het aansluiten van de verwarming op het lokale warmtenet.

De Alliantie staat met dit inspirerende project in de etalage van Platform31 voor een circulaire en klimaatbestendige renovatie.

Wie / wat / waar

Soort bijeenkomst Webinar
Startdatum 21-04-2021 10:00 uur
Einddatum 21-04-2021 11:30 uur
Locatie online, via videocall
Kosten gratis
Organisatie

Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig organiseren in 2021 zes excursies over corporaties en klimaatadaptatie

Meer informatie / aanmelden

Website Groene Huisvesters
Aanmelden