Evenement

5 november

Wijkentour warmtetransitie: Palenstein in Zoetermeer

Tijd:

Locatie: , Zoetermeer

Hoe wordt Palenstein aardgasvrij? Dat staat centraal in de tweede etappe van de wijkentour warmtetransitie op 5 november 2020 in Zoetermeer.

Green Deal Aardgasvrij Palenstein

De gemeente Zoetermeer ondertekende in maart 2017 samen met woningcorporaties De Goede Woning, Vestia en Vidomes en netbeheerder Stedin de Green Deal Aardgasvrij Palenstein. Door deze samenwerking willen deze partijen gezamenlijk de juiste context creëren om de transitie van aardgas naar alternatieve warmte- en elektriciteitsopties mogelijk te maken.

Welke partijen zijn betrokken en welke rol hebben zij, welke afspraken zijn gemaakt, welke keuzes worden gemaakt en welke oplossingen worden gerealiseerd? Dit alles komt aan bod tijdens deze etappe.

Bezoek aan de wijk

Daarnaast staat een bezoek aan de wijk Palenstein op het programma. U neemt een kijkje om te zien wat er op dit moment al is gerealiseerd. Aansluitend gaat u in gesprek over de vraag: Wat betekent dit voor u? Op welke wijze denkt u de komende jaren woningen te verduurzamen en van aardgas los te koppelen?

Voor wie?

De wijkentour is bedoeld voor professionals uit de corporatie- en bouwsector. Met name directeur-bestuurders, leden van raden van toezicht/commissarissen, directeuren vastgoedontwikkeling, projectleiders en portefeuillemanagers vastgoed van woningcorporaties zijn uitgenodigd om deel te nemen.

Andere etappes

Vanaf het najaar van 2019 staan vijf ‘etappes’ gepland. Elke etappe is een bezoek aan een wijk waar concrete stappen worden gezet in innovatieve verduurzamingsconcepten. De bezoeken vinden plaats op donderdagmiddagen, van 13.00-17.00 uur. Vanaf 12.30 uur is er een eenvoudige lunch aangeboden. Na afloop kunt u, onder het genot van een drankje, napraten en netwerken.

De volgende etappes staan ook nog op het programma:

Wie / wat / waar

Soort bijeenkomst Evenement
Startdatum 05-11-2020 12:30 uur
Einddatum 05-11-2020 17:00 uur
Locatie , Zoetermeer
Kosten Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend (no-show fee 150 euro)
Organisatie

Aedes en Platform31 in samenwerking met andere partners (Bouwend Nederland, Techniek NL, Stroomversnelling en NVB Bouw)

Meer informatie / aanmelden

Website Lees meer op de website van Platform 31
Aanmelden