Evenement

8 oktober

Wijkentour warmtetransitie: Sliedrecht-Oost

Tijd:

Locatie: , Sliedrecht

‘Hoe Sliedrecht aardgasvrij wordt’ is het centrale thema van de vijfde en laatste etappe van de Wijkentour. Kom kijken hoe gemeente, energiebedrijf HVC en woningcorporatie Tablis Wonen samen met de bewoners optrekken bij het verduurzamen van Sliedrecht-Oost.

Uitdagingen

Sliedrecht-Oost (Vogelbuurt-Zuid), één van de proeftuinen Aardgasvrije Wijken, start in 2020 met het aansluiten van ruim 850 sociale huurwoningen op het warmtenet. In de wijk liggen verschillende uitdagingen. Naast het aardgasvrij maken van woningen zijn in een deel van de wijk de riolering en het gasnet aan vervanging toe. Ook wordt de inrichting van de openbare ruimte klimaatbestendiger, zodat de wijk beter bestand is tegen hitte, droogte en hevige regenval.

Tijdens de wijkentour informeren gemeente, HVC en Tablis Wonen u over de opschaling van het warmtenet, welke businesscase daaraan ten grondslag ligt en hoe ze de bewoners daarbij betrekken. Natuurlijk staat ook een bezoek aan de wijk op de agenda, zodat u kunt zien en ervaren wat hiervan in de praktijk de gevolgen zijn.

Andere etappes

Vanaf het najaar van 2019 staan vijf ‘etappes’ gepland. Elke etappe is een bezoek aan een wijk waar concrete stappen worden gezet in innovatieve verduurzamingsconcepten. De bezoeken vinden plaats op donderdagmiddagen, van 13.00-17.00 uur. Vanaf 12.30 uur is er een eenvoudige lunch aangeboden. Na afloop kunt u, onder het genot van een drankje, napraten en netwerken.

De volgende etappes staan ook nog op het programma:

Wie / wat / waar

Soort bijeenkomst Evenement
Startdatum 08-10-2020 13:00 uur
Einddatum 08-10-2020 17:00 uur
Locatie , Sliedrecht
Kosten Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend (no-show fee 150 euro)
Organisatie

Aedes en Platform31 in samenwerking met andere partners (Bouwend Nederland, Techniek NL, Stroomversnelling en NVB Bouw)

Meer informatie / aanmelden

Website Lees meer op de website van Platform 31
Aanmelden