Evenement

7 oktober

Excursie ‘Slim verwarmen voor lagere woonlasten’

Tijd:

Locatie: Venusstraat 2, BrabantWonen, Oss

Groene Huisvesters nodigen je uit deel te nemen aan de excursie ‘Slim verwarmen voor lagere woonlasten’. Na deze excursie is niets meer wat het lijkt. Het geeft een nieuwe visie op isolatie en installaties toegepast in huurwoningen.

Tijdens deze excursie komen we alles te weten over De warmtewissel waarbij 8 Brabantse corporaties de markt uitdagen te komen met slimmere en betaalbare installaties. Wat levert dit op?

En wat leren we van monitoring van toegepaste warmtepompen in huurwoningen? Brabant Wonen en Woonbedrijf delen hun leerlessen met slim verwarmen. We bezoeken we een project waar BrabantWonen vier installaties vergeleek. Een luchtwarmtepomp met buitenunit met lucht- en één met vloerverwarming, een ventilatie warmtepomp zonder buitenunit, een bodem warmtebron met gesloten bron. De woningen zijn zeer goed geïsoleerd. De bewoners dragen bij in de kosten via een Energie Prestatie Vergoeding. De energiestromen voor huishoudelijk verbruik, tapwater en warmte zijn langdurig gemonitord. De opbrengst van warmteterugwinning en PV zijn in beeld gebracht.  De bewonerservaring is opgehaald.

De conclusies van de monitoring geven aanleiding ons handelen volledig te herzien. Zo heeft de keuze van de installatie meer gevolgen voor de woonlasten dan het gedrag van de bewoner. Laat deze en meer opzienbarende conclusies doorwerken in je eigen praktijk. Mis deze excursie niet.

Meer informatie:

Aantal deelnemers: max. 60 deelnemers

Aanmelden kan tot 1 oktober 2020.

Meer info: Groene Huisvesters, mboerbooms@zeelandnet.nl, 0651225442.

Excursies en sessies

Op thema’s delen deelnemende corporaties ervaringen en kennis met andere corporaties om de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad te bewerkstelligen en samen te versnellen. De opgehaalde knelpunten en bevindingen worden geagendeerd op de bestuurlijke tafel van Groene Huisvesters in het overleg met Aedes, de Woonbond, VNG en het ministerie van BZK. De agenda en het nieuws over de sessies zijn te vinden op www.groenehuisvesters.nl

Wie / wat / waar

Soort bijeenkomst Netwerkbijeenkomst
Startdatum 07-10-2020 13:00 uur
Einddatum 07-10-2020 16:00 uur
Locatie Venusstraat 2, BrabantWonen, Oss
Kosten Gratis dankzij een bijdrage van RVO.nl, Aedes en Groene Huisvesters
Organisatie

Meer informatie / aanmelden

Aanmelden