Evenement

29 oktober

Webinar Essentie van Best Value Prestatie-inkoop

Tijd:

Locatie: Online, eigen werkplek

Ketensamenwerking, Resultaatgericht Samenwerking (RGS), regisserend opdrachtgeverschap, De Renovatieversneller en conceptueel bouwen. Allemaal termen die veelvuldig worden gebruikt in de corporatiebranche en waarmee veel corporaties aan de slag zijn. Maar hoe selecteer ik nu de juiste marktpartijen om hier, samen met de corporaties, op een goede manier invulling aan te geven? Best Value is een mogelijke oplossing! 

Binnen de Best Value-aanpak, in Nederland ook bekend als Best Value Procurement of Prestatie-inkoop (BVP), voer je projecten uit in een vaste volgorde: voorbereiding, selectie, concretisering en uitvoering. Bij de selectie van je leveranciers, selecteer je op basis van expertise en maak je gebruik van de selectie-instrumenten: prestatie-onderbouwing, risico-dossier, kansendossier en interview. Het instrumentarium van Best Value is in de praktijk ontwikkeld en bewezen effectief. 

De praktijk laat zien dat de Best Value Aanpak goed aansluit bij de principes van ketensamenwerking, RGS, regisserend opdrachtgeverschap, complexe renovatievraagstukken en ingewikkelde nieuwbouw opgave. 

Programma

Tijdens deze kennisbijeenkomsten wordt op dag één de essentie van de Best Value-aanpak toegelicht. In de tweede workshop gaan de deelnemers aan de hand van het zogenaamde ‘afwegingskader’ een inschatting maken of een concreet project binnen hun eigen corporatie geschikt is voor BVP. Een week na de eerste en tweede sessie is er nog gelegenheid om verdiepende vragen te stellen.

Voor wie?

Deze workshop is interessant voor inkopers, projectleiders, contractmanagers, contractbeheerders, managers Vastgoed en bestuurders. 

PE-punten

Bestuurders ontvangen voor deelname 2 PE-punten per deelgenomen sessie. 

Aanmelden

Door te klikken op onderstaande data kunt u zich aanmelden voor één of beide sessies. Mocht u nog niet bekend zijn met BVP, dan raden wij u van harte aan om beide sessies te volgen: 

  1. Essentie van BVP:
    . bijeenkomst: 29-10-2020 van 09.30 tot 11.30 uur
    . vragenuur: 05-11-2020 van 09.30 tot 10.30 uur
  2. Afwegingskader van BVP:
    . bijeenkomst: 12-11-2020 van 09.30 tot 11.30 uur
    . vragenuur: 19-11-2020 van 09.30 tot 10.30 uur. 

Digitaal

Deze sessie is beschikbaar via Zoom. 

Trainer

De digitale workshop wordt verzorgd door Mat Wijlaars (A+ gecertificeerd Best Value) van InkoopTarget. Hij heeft vele jaren ervaring op het gebied van Best Value binnen de corporatiesector.  

Wie / wat / waar

Soort bijeenkomst Webinar
Startdatum 29-10-2020 09:30 uur
Einddatum 29-10-2020 11:30 uur
Locatie Online, eigen werkplek
Kosten
Organisatie

Aedes vereniging van woningcorporaties

Meer informatie / aanmelden

Aanmelden