Evenement

29 oktober

Bijeenkomst Schuldpreventie huurders – verantwoordelijkheid van de corporatie?

Tijd:

Locatie: Online, eigen werkplek

Wat kunnen corporaties betekenen in de preventie van schulden? Armoede en schulden zijn hardnekkige problemen; van grote invloed op het persoonlijk leven, maar niet zo simpel aan te pakken. Omdat ze van invloed zijn op zoveel facetten in het dagelijks leven, willen corporaties ze het liefst voorkomen. Tijdens deze bijeenkomst staat de vraag centraal of voorkomen van schulden eigenlijk wel een verantwoordelijkheid is van een corporatie. 

Niet mijn verantwoordelijkheid?

De kerntaak van de corporatie is helder, maar betekent dat dan ook dat haar rol daar ophoudt? Tot hoever gaat de verantwoordelijkheid van corporaties? En op welke manieren kunnen ze een positieve bijdrage leveren aan de financiële positie van haar huurders middels acties die buiten de gebaande paden gaan? 

Keynote speakers

  • Joris Luyendijk (auteur van o.a. Het zijn net mensen) haalt ons uit onze comfortzone met vragen als: hoe denken corporaties over huurders en welke invloed heeft dat op de keuzes die ze maken?
  • Marjolein Moorman (wethouder Armoede in Amsterdam) komt spreken over de uitdagingen om armoede en schulden tegen te gaan in een stad als Amsterdam waar in sommige buurten 50 procent van de mensen op de armoede¬grens leeft.
  • Will van Schendel (directeur van De Sociale Maatschap) ziet in de dagelijks praktijk dat zo’n 99 procent van de mensen met schulden een woonvraagstuk heeft. 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen aan Edward Gubbels: egubbels@rochdale.nl. Als u zich heeft aangemeld, ontvangt u enkele dagen van tevoren de link voor de bijeenkomst.

Wie / wat / waar

Soort bijeenkomst Workshop
Startdatum 29-10-2020 15:15 uur
Einddatum 29-10-2020 17:00 uur
Locatie Online, eigen werkplek
Kosten
Organisatie

Rochdale

Meer informatie / aanmelden

E-mailadres egubbels@rochdale.nl