Evenement

23 september

Digitale kennissessie ‘Circulaire badkamer en keuken’

Tijd:

Locatie: Eigen werkplek, Online

Groen Huisvesters nodigen je uit deel te nemen aan de sessie ‘Circulaire badkamer en keuken’.

In Hilversum is de eerste circulaire badkamer van Nederland die De Alliantie met aannemingsmij Intersell realiseerde. De wandtegels zijn gemaakt van plastic drinkflesjes en het sanitair is tweedehands. Circulair bouwen is onderdeel van het duurzaamheidsbeleid van steeds meer corporaties. Het is een middel om uitputting van grondstoffen tegen te gaan, de CO2-voetafdruk van materialen te verlagen en waardevernietiging zoveel mogelijk te voorkomen.

De Alliantie daagt zichzelf en anderen uit te innoveren, buiten de kaders te denken, te experimenteren en te leren om de ambitie om voorop te lopen waar te maken. Het doel is een CO2-neutrale woningvoorraad in 2050. De circulaire badkamer kost 60% minder CO2-uitstoot ten opzichte van het vervaardigen, plaatsen en onderhouden van een reguliere badkamer.

De TU Delft is een aantal jaar geleden gestart met het ontwikkelen van circulaire renovatie componenten. Een van de componenten is de circulaire keuken. Deze is modulair, waardoor hij gemakkelijk aan te passen, te repareren of uit te breiden is, en zo verspilling voorkomt. Dit jaar hebben meerdere corporaties deze keukens geplaatst. Graag deelt de TU Delft de ervaring en kansen van deze circulaire componenten.

Laat je inspireren door deze mooie circulaire voorbeelden in de praktijk.

Meer informatie:

Aantal deelnemers: max. 60 deelnemers

Aanmelden kan tot 16 september 2020.                          

Meer info: Groene Huisvesters, mboerbooms@zeelandnet.nl, 0651225442.

Excursies en sessies

Op thema’s delen deelnemende corporaties ervaringen en kennis met andere corporaties om de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad te bewerkstelligen en samen te versnellen. De opgehaalde knelpunten en bevindingen worden geagendeerd op de bestuurlijke tafel van Groene Huisvesters in het overleg met Aedes, de Woonbond, VNG en het ministerie van BZK. De agenda en het nieuws over de sessies zijn te vinden op www.groenehuisvesters.nl

Wie / wat / waar

Soort bijeenkomst Netwerkbijeenkomst
Startdatum 23-09-2020 10:00 uur
Einddatum 23-09-2020 11:00 uur
Locatie Eigen werkplek, Online
Kosten Gratis dankzij een bijdrage van RVO.nl, Aedes en Groene Huisvesters
Organisatie

Meer informatie / aanmelden

Aanmelden