Evenement

18 september

Wijkentour warmtetransitie: Dukenburg in Nijmegen

Tijd:

Locatie: , Nijmegen

‘Van het gas af: van dromen naar daden’ staat centraal in de vierde etappe van de wijkentour, die voert naar de wijk Dukenburg in Nijmegen. Kom kijken hoe betrokken partijen de businesscase warmtenet en het wijkwarmteplan voor de wijk Zwanenveld vormgeven.

Eerste fase Zwanenveld

Bij de ontwikkeling en aanleg van het warmtenet in bestaand gebied loopt de wijk Zwanenveld voorop. De haalbaarheid van een warmtenet wordt onderzocht en samen met (professionele) partners en inwoners komt een wijkwarmteplan tot stand.

Warmte vanuit de AfvalEnergieCentrale ARN voedt het beoogde warmtenet. Ruim 800 corporatiewoningen, onder andere hoogbouwflats en maisonnettes, én het winkelcentrum Dukenburg zijn als eerste aan de beurt voor aansluiting op het net. Het particuliere woningbezit kan daarop volgen. Gemeente, woningcorporaties, netwerkbedrijf Firan en bewoners werken daarin nauw samen.

Met een bezoek aan de wijk ziet u met eigen ogen wat de gekozen verduurzamingsconcepten in de praktijk betekenen.

Andere etappes

In de periode najaar 2019 en voorjaar 2020 staan vijf ‘etappes’ gepland. Elke etappe is een bezoek aan een wijk waar concrete stappen worden gezet in innovatieve verduurzamingsconcepten. De etappe naar Dukenburg start om 9 uur en sluit vanaf 12.30 uur af met een lunch. De andere etappes vinden plaats op donderdagmiddagen, van 13.00-17.00 uur, met een inloop en lunch vanaf 12.30 uur.

De volgende etappes staan ook nog op het programma:

Wie / wat / waar

Soort bijeenkomst Evenement
Startdatum 18-09-2020 09:00 uur
Einddatum 18-09-2020 12:30 uur
Locatie , Nijmegen
Kosten Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend (no-show fee 150 euro)
Organisatie

Aedes en Platform31 in samenwerking met andere partners (Bouwend Nederland, Techniek NL, Stroomversnelling en NVB Bouw)

Meer informatie / aanmelden

Website Lees meer op de website van Platform 31