Evenement

8 juli

Excursie ‘Klimaatadaptatie: hittestress’

Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig nodigen je uit deel te nemen aan de excursie ‘Klimaatadaptatie: hittestress’.

Wat kun je verwachten?
Tijdens deze excursie bezoeken we klimaatadaptieve projecten in wijk Hatert en in de Hofjesbuurt waar Talis samenwerkt met de gemeente Nijmegen, de bewoners en andere partijen. We beleven hier de kwaliteit van een groene wijk: vergroening van tuinen, meer groenvakken en bomen in de buurt en het afkoppelen van hemelwaterafvoeren.

De gemeente Nijmegen en de GGD gaan in op het hitteplan dat in Nijmegen goed is uitgewerkt en presenteren de Regionale Adaptatie Strategie. Dat plan helpt de gemeente, de GGD, de corporaties en haar bewoners om de gezondheidsrisico’s van hitte te beheersen. Na de hete zomer van 2019 besliste de huurcommissie en daarna de rechter dat oververhitting in een woning gezien kan worden als een gebrek en wees de huurders huurkorting toe. Het ging hier om woningen van Ymere in IJburg die meer dan 300 uur warmer zijn dan 26,5 graden. Er is nog geen norm voor oververhitting, maar extreem weer komt vaker voor. Met elkaar wisselen we kennis en praktijkervaring uit om zo van elkaar te leren. We gaan in op de vraag hoe je in je eigen corporatie omgeving inhoud kan geven aan klimaatadaptatie en hittestress. Hoe kan je samen stappen zetten om te komen tot een groene, gezonde leefomgeving die beter bestand is tegen extremer weer?

Meer informatie

Aantal deelnemers: max. 60 deelnemers

Voor wie: Corporatiemedewerkers. Als deelnemer vanuit een gemeente, waterschap of andere organisatie ben je welkom mits je een collega vanuit een corporatie meeneemt.

Aanmelden kan tot 1 juli 2020.

Meer info: Groene Huisvesters, mboerbooms@zeelandnet.nl, 0651225442.

Excursiereeks

Samen Klimaatbestendig en Groene Huisvesters organiseren in 2020 zes excursies over corporaties en klimaatadaptatie. De excursies gaan elk in op een ander thema, gekoppeld aan een mooi voorbeeldproject. Tijdens de excursies delen corporaties hun praktijkervaringen met klimaatadaptatie; de betrokken gemeente, bewoners en andere stakeholders vertellen wat zij doen om zich aan te passen aan klimaatverandering. Je ziet meerdere groene en aantrekkelijke voorbeelden die bijdragen aan de kwaliteit van wonen. Samen een groenere wijk realiseren draagt bij aan onderlinge verbondenheid en plezier, bovendien stijgt de vastgoedwaarde.

Wie / wat / waar

Soort bijeenkomst Netwerkbijeenkomst
Startdatum 08-07-2020 13:00 uur
Einddatum 08-07-2020 16:00 uur
Locatie Couwenbergstraat 22, Wijkcentrum Hatert, Nijmegen
Kosten Gratis
Organisatie

Deze excursie is mogelijk door een financiële bijdrage van Groene Huisvesters, Aedes, RVO.nl en het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie.

Meer informatie / aanmelden

Aanmelden