Evenement

24 juni

Excursie ‘Klimaatadaptatie: blauwgroene daken’

Groene Huisvesters en Samen Klimaatbestendig nodigen je uit deel te nemen aan de excursie ‘Blauwgroene daken’.

Ben jij benieuwd naar de ervaringen van de Amsterdamse corporaties met blauwgroene daken? Amsterdam Rainproof, Waternet en de Amsterdamse corporaties delen hun ervaringen vanuit het RESILIO-project en de green deal groene daken. De resultaten van de BNA Ontwerpstudie ‘Stad x klimaat - Het gebouw als watermachine’ leveren nieuwe inzichten op.

Wat kun je verwachten?

We brengen een bezoek aan verschillende klimaatadaptieve innovaties op het Marineterrein. Zoals SmartRoof, koelende sportvelden en de Slimme Regenton.

Met elkaar wisselen we kennis en praktijkervaring uit om zo van elkaar te leren. We gaan in op de vraag hoe je in je eigen corporatie omgeving inhoud kan geven aan klimaatadaptatie. Hoe kan je samen stappen zetten om te komen tot een groene, gezonde leefomgeving die beter bestand is extremer weer op vangen.

Informatie

Aantal deelnemers: max. 60 deelnemers

Voor wie: Corporatiemedewerkers. Als deelnemer vanuit een gemeente, waterschap of andere organisatie ben je welkom mits je een collega vanuit een corporatie meeneemt.

Meer info: Groene Huisvesters, mboerbooms@zeelandnet.nl, 0651225442.

Aanmelden voor de excursie 'Blauwgroene daken’ kan tot: nader te bepalen.

Excursiereeks

Samen Klimaatbestendig en Groene Huisvesters organiseren in 2020 zes excursies over corporaties en klimaatadaptatie. De excursies gaan elk in op een ander thema, gekoppeld aan een mooi voorbeeldproject. Tijdens de excursies delen corporaties hun praktijkervaringen met klimaatadaptatie; de betrokken gemeente, bewoners en andere stakeholders vertellen wat zij doen om zich aan te passen aan klimaatverandering. Je ziet meerdere groene en aantrekkelijke voorbeelden die bijdragen aan de kwaliteit van wonen. Samen een groenere wijk realiseren draagt bij aan onderlinge verbondenheid en plezier, bovendien stijgt de vastgoedwaarde.

Wie / wat / waar

Soort bijeenkomst Netwerkbijeenkomst
Startdatum 24-06-2020 13:00 uur
Einddatum 24-06-2020 16:00 uur
Locatie Kattenburgerstraat 5, Commandantswoning, Gebouw 001, Amsterdam
Kosten Gratis
Organisatie

Deze excursie is mogelijk door een financiële bijdrage van het ministerie van BZK en het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie.

Meer informatie / aanmelden

Aanmelden