Evenement

20 februari

Wijkentour warmtetransitie: ’t Ven in Eindhoven

Tijd:

Locatie: , Eindhoven

De derde etappe van de wijkentour staat in het teken van de samenwerking op wijkniveau en de bundeling van innovatiekracht in Brainport Regio Eindhoven.Kom kijken naar de gebruikte verduurzamingsconcepten en leer van de samenwerking met diverse partijen, inclusief bewoners.

’t Ven aardgasvrij, ’t kan!

De buurt 't Ven is in 2018 aangewezen als proeftuin 'Aardgasvrije wijk'. Bij het plan van aanpak ‘Naar Aardgasvrij verwarmen en koken’ werkt de gemeente samen met woningcorporaties en de netbeheerder. Bewoners worden op een actieve manier betrokken.

Het streven is een mix van individuele all-electric en hybride oplossingen, naast de realisatie van een ‘open warmtenet’. Woonstichting ’thuis uit Eindhoven heeft in 2017 een 40-tal woningen gerenoveerd naar ‘aardgasvrij ready’. Vervolgens is ’thuis in 2018 gestart met het volledig aardgasvrij maken van de eerste woningen. In 2021 zullen 526 woningen aardgasvrij zijn. In 2030 volgt de hele wijk.

Duurzame successen

Samen met ondernemers en wetenschappers werken de partijen aan het realiseren van duurzame successen, die voor iedereen betaalbaar zijn. Tijdens de wijkentour krijgen deelnemers uitleg over hoe de partijen de bewoners betrekken en een toelichting over de gekozen verduurzamingsconcepten. Tenslotte staat een bezoek aan de wijk op het programma om met eigen ogen te zien wat dit in de praktijk betekent.

Overige geplande etappes

Tussen het najaar van 2019 en het voorjaar van 2020 staan vijf ‘etappes’ gepland. Elke etappe is een bezoek aan een wijk die in proces en toepassing van innovatieve verduurzamingsconcepten concrete stappen zet. De bezoeken vinden plaats op donderdagmiddagen, van 13.00-17.00 uur. Vanaf 12.30 uur wordt u een eenvoudige lunch aangeboden en wordt afgesloten met een borrel.

De volgende etappes staan op het program:

Wie / wat / waar

Soort bijeenkomst Evenement
Startdatum 20-02-2020 13:00 uur
Einddatum 20-02-2020 17:00 uur
Locatie , Eindhoven
Kosten Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend (no-show fee 150 euro)
Organisatie

Aedes en Platform31 in samenwerking met andere partners (Bouwend Nederland, Techniek NL, Stroomversnelling en NVB Bouw)

Meer informatie / aanmelden

Website Lees meer op de website van Platform 31
Aanmelden