Evenement

20 februari

Benchlearning Eindhoven

Tijd:

Locatie: Nog te bepalen, Eindhoven

Maximaal tien corporaties bespreken de resultaten van de Aedes-benchmark onder leiding van een expert. Centraal hierbij staat het verhaal achter de cijfers. Zo kunnen corporaties leren van collega-corporaties. Dit levert handvatten op voor verbetering.

In Eindhoven staan op 20 februari 2020 drie sessies op het programma. U kunt zich voor een ochtend- en middagsessie aanmelden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden en is voorbehouden aan leden van Aedes.

Verduurzamen met de huurder (ochtend)

Verduurzaming is een hot item waar alle woningcorporatie mee bezig zijn. Vaak vanuit een technisch oogpunt, maar de resultaten van duurzame investeringen zijn ook afhankelijk van het gedrag van huurders. Samenwerking met huurders is dan ook een voorwaarde voor het slagen van veel duurzame initiatieven, maar hoe pakt u dit aan?

De huurder centraal bij mutatie- en reparatieonderhoud (middag)

Hoe krijgt u inzicht in wat huurders belangrijk vinden ten aanzien van het tijdstip van onderhoud. Zowel als ze in een nieuwe woning gaan wonen, als bij reparaties. Welke plek geeft u huurders in deze voor corporaties vaak technische processen? Kijk door de ogen van huurders en zie waar verbeteringen mogelijk zijn.

Leren met de Aedes-benchmark Nieuwbouw (middag)

Nieuw in de Aedes-benchmark zijn cijfers over ‘nieuwbouw’. Vrijwel alle woningcorporaties hebben hiervoor cijfers aangeleverd, waardoor het mogelijk is om de kosten en kenmerken van zo’n 10.000 in 2018 gerealiseerde woningen te delen. De sessie start met de presentatie van de sectorcijfers en cijfers van de individuele deelnemers. Daarna gaat u met elkaar in gesprek over slimme manieren om nieuwbouw te realiseren. Waar in het proces is winst te behalen? Welke aanpak werkt bij welk type woningen? Kunnen we meer samenwerken? Welke barrières ervaren corporaties? Wat werkt wél en kunnen we leren van elkaar?

Wie / wat / waar

Soort bijeenkomst Ledenbijeenkomst
Startdatum 20-02-2020 09:30 uur
Einddatum 20-02-2020 16:30 uur
Locatie Nog te bepalen, Eindhoven
Kosten Gratis voor Aedes-leden
Organisatie

Aedes

Meer informatie / aanmelden

Aanmelden