Evenement

23 januari

Congres Aardgasvrije Wijken

Tijd:

Locatie: NBC Congrescentrum, Blokhoeve 1, Nieuwegein

Het verduurzamen en aardgasvrij maken van bestaande woningen en gebouwen is een enorme opgave. Bij het congres Aardgasvrije Wijken kunt u uw kennis vergroten over de aardgasvrije opgave en tegelijkertijd uw netwerk uitbreiden.

Programma

In het ochtendprogramma gaat dagvoorzitter Brecht van Hulten in gesprek met de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en met de koepelvoorzitters van VNG, IPO en de Unie van Waterschappen. Zij geven hun visie op de ervaringen uit 27 proeftuinen en het Kennis- en Leerprogramma. Hierop volgt een gesprek met de hoofdrolspelers in de wijkgerichte aanpak: gemeente, provincie, woningcorporatie, netbeheerder, warmtebedrijf, energiecoöperatie en bouw- en installatiebedrijf. Ervaringen binnen en buiten de proeftuinen aardgasvrije wijken worden gedeeld, dilemma’s, knelpunten en mogelijke oplossingen in beeld gebracht.

Na de plenaire opening van het congres bepalen de deelnemers zelf de invulling van het programma. De één dompelt zich onder in techniek, wetgeving of marktordening. De ander stapt in de woonkamer van de actieve of juist de afwachtende bewoner. U kunt zich ook laten inspireren door een gevarieerd aanbod op het netwerkplein.

Voor wie?

Aangezien gemeenten de regierol hebben bij het aardgasvrij maken van woningen, rekenen de organisatoren op een grote vertegenwoordiging vanuit de Nederlandse gemeenten. Woningcorporaties, netbeheerders, warmtebedrijven, bouwers en installateurs, energiecoöperaties en andere bewonersinitiatieven zijn belangrijke samenwerkingspartners en daarom ook van harte welkom op het congres.

Wie / wat / waar

Soort bijeenkomst Symposium
Startdatum 23-01-2020 09:00 uur
Einddatum 23-01-2020 17:30 uur
Locatie NBC Congrescentrum, Blokhoeve 1, Nieuwegein
Kosten Deelname aan het congres is gratis.
Organisatie

De Rijksoverheid, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, het Interprovinciaal Overleg en de Unie van Waterschappen.

Meer informatie / aanmelden

Website Congres Aardgasvrije wijken
Aanmelden