Evenement

2 februari

Dialoogsessie: Bestuur en toezicht – eenheid of verdeeldheid

Aedes, NVBW en VTW organiseren wederom regionale dialoogsessies voor bestuurders en toezichthouders. Het thema is ‘eenheid of verdeeldheid’. Hoeveel ruimte is er tussen bestuurders en toezichthouders voor wederzijds vertrouwen en een goed gesprek? En wat zijn daarin dan de verantwoordelijkheden en rollen? De bijeenkomsten zijn op 2, 9 en 14 februari 2018.

Bestuurders en toezichthouders bespreken een concrete casus met input en begeleiding van experts Naomi Ellemers (hoogleraar Sociale Psychologie en winnaar van de Spinozaprijs) en Azwin Ressang (gedragsconsultant en specialist in risicomanagement). Het debat zal zich toespitsen op het ‘waarom’ van de ene of de andere beslissing en of er een gezamenlijk beeld bij bestuur en toezicht is over de risicobereidheid, de zogenaamde ‘risk-appetite’.

Het waarom van een beslissing
 Vanuit verschillende rollen en gezichtspunten bespreken de deelnemers de casus waarbij het niet gaat om de oplossing maar om het proces hoe daartoe te komen. Het gaat over de verhouding tussen bestuur en toezicht, elkaars uitgangspunten en de dilemma’s die hierbij ontstaan. Maar ook over het principieel volgen van regels en risicomijdend gedrag: is er onderling nog ruimte om op vertrouwen veerkrachtig te besturen en toezicht te houden? En hoe komt dit tot stand?

Programma 
 De inloop is om 9.30 uur en we starten de bijeenkomst om 10.00 uur. We sluiten om 12.00 af met een lunch.
•Opening 
•Inleiding Naomi Ellemers 
•In subgroepen in gesprek met elkaar over ervaringen en rollen in verhoudingen bestuur en toezicht 
•Reflectie Naomi Ellemers 
•Wederom in subgroepen in gesprek met elkaar 
•Lunch

Meer informatie 
Voor meer informatie over de dialoogsessies kunt u contact opnemen met Marc van Rosmalen van Aedes, m.vanrosmalen@aedes.nl, met Albert Kerssies van VTW, a.kerssies@vtw.nl of Barbara Mossinkoff van NVBW, b.mossinkoff@aedes.nl.

Aan de deelname aan een bijeenkomst worden twee PE-punten toegekend.

Wie / wat / waar

Soort bijeenkomst Symposium
Startdatum 02-02-2018 09:30 uur
Einddatum 02-02-2018 12:00 uur
Plaats Amsterdam
Locatie Hotel Van der Valk Oostzaan-Amsterdam
Kosten
Organisatie

Aedes, NVBW en VTW.

Meer informatie / aanmelden

Aanmelden