SKG Jaarcongres Gebiedsontwikkeling

SKG

donderdag 28 maart 2024 10:00 - 18:00
Prodentfabriek
0,-

Ruimtelijk Nederland staat voor belangrijke opgaven. Deze opgaven leggen beslag op de schaarse ruimte. Daarbij moeten belangen in het heden worden afgewogen tegen die van toekomstige generaties. Een gebiedsgerichte aanpak kan daarbij helpen. Wat is het wenkend perspectief in een gebied? Wat kan er wel en wat niet? Hoe nemen we belanghebbenden in die keuzes mee? Om tot uitvoering te komen zijn deze keuzes immers onontbeerlijk.  

Dit SKG Jaarcongres staat opnieuw in het teken van uitvoeringskracht. Want ondanks de roep om versnelling en realisatie van grote aantallen betaalbare woningen blijkt de praktijk complex en weerbarstig. Wat hebben we de afgelopen jaren geleerd? Waar staan we nu? En welke keuzes zullen voor (meer) uitvoeringskracht noodzakelijk zijn?  

Hoogleraar Gebiedsontwikkeling en Deltacommissaris Co Verdaas bespreekt dit jaar genoemde vragen met prominente experts en beslissers in het vakgebied. Samen met u verkent hij wat beter moet, wat er wél goed gaat en welke keuzes prioriteit moeten krijgen om gebiedsontwikkelingen in het land richting en vaart te kunnen geven.